Невјероватан меч на Ролан Гаросу: Ђере се вратио из понора, па пао након супер тај-брејка

ГС
Невјероватан меч на Ролан Гаросу: Ђере се вратио из понора, па пао након супер тај-брејка

Српски тенисер Ласло Ђере је поражен у првом колу Ролан Гароса послије нестварног меча који је трајао пет сати и четири минута.

Од њега је бољи био 83. играч света, Данијел Алтмајер, резултатом 7:5, 6:4, 6:7 (6), 5:7, 7:6 (6).

Српски представник је имао два сета и брејк заостатка, потом је у четвртом периоду спасао једну, а онда у одлучујућем још четири меч лопте.

Супер тај-брејк је морао да одлучи побједника, боље га је почео Ласло, али је Алтмајер везао пет поена заредом и тако сломио ривала.

Прави спектакл виђен је на терену број осам, иако послије уводна два сета ништа није слутило на овакав завршетак.

Обојица су били сигурни на свом сервису на старту, али је Алтмајер успео да искористи прву и једину брејк лопту у 11. гему.

Средином другог периода Ласло и Данијел су размијенили брејкове, један више је направио Алтмајер, који је одолио у наставку другог сета, спасао је три брејк лопте и потом дуплирао предност у сетовима.

Дјеловало је да је све готово, када је Алтмајер у деветом гему трећег сета направио брејк, међутим, Ђере се вратио у последњем тренутку, а онда у тај-брејку искористио трећу сет лопту.

Ласло је у четвртом сету имао рани брејк предности, који је у шестом гему испустио, да би нова драма уследила у 10. маратонском гему, у којем је Лаци спасао и меч лопту.

Казна за Алтмајера стигла је одмах у наредном гему, када је Ђере направио брејк и тако обезбједио одлучујући сет.

Први ударац у петом периоду задао је Ђере и то у петом гему, у којем је пропустио три везане, али не и четврту брејк лопту.

Није много трајала Ласлова предност, пошто је Алтмајер сјајним нападима успео да искористи брејк лопту и тако продужи овај маратон.

Супер тај-брејк је једноставно морао да одлучи побједника нешто прије 1.00 часа после поноћи, а друго коло осигурао је Алтмајер.

Тамо ће играти против бољег из дуела Стефанос Циципас – Мартон Фучович.

Нешто раније, Олга Даниловић је била веома убједљива против Италијанке Тревизан, док је Александра Крунић изгубила меч од Волинетс у два сета.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана