Ненад Зимоњић се враћа тенису и то у Бањалуци: Очекујте неочекивано

Г.С.
Ненад Зимоњић се враћа тенису и то у Бањалуци: Очекујте неочекивано

БАЊАЛУКА - Прослављени српски дубл играч Ненад Зимоњић враћа се тенису на АТП турниру Српска опен у Бањалуци јер жели да настави професионалну каријеру коју је прекинуо након операције 2018. године.

Тако ће бити први тенисер у историји који ће са два вјештачка кука играти на професионалном нивоу.

- Пре две године нисам могао да играм на Србија опену у Београду јер сам имао “ковид” па желим сад да заиграм поново пред нашом публиком, поготово јер смо увек имали огромну подршку из Републике Српске. Биће ми задовољство да играм у Бањалуци где нисам био дуги низ година - рекао је Зимоњић.

Тениски ветеран је рекао да је један од разлога зашто се враћа - сазнање да може поново да игра на врхунском нивоу, јер се осјећа одлично.

- Могу да играм без болова, што је велика ствар и желим да видим до ког нивоа могу да дођем. Српска опен неће бити мој последњи турнир, волео бих после да одиграм још неколико турнира. Не знам још тачно ко ће ми бити партнер у дублу и кад ћу на терен. У суботу ћу доћи у Бањалуку, имаћу пар дана за адаптацију - рекао је Зимоњић.

Бивши селектор Дејвис куп репрезентације Србије рекао је да ће бити први тенисер који ће покушати да оствари побједу на АТП турнирима са оба вјештачка кука.

- Мало људи зна које сам ја проблеме са куковима имао и током каријере, јер нисам причао о томе. Проблеми са куковима су ми генетски и мој отац их је имао. Бићу први у историји који ће да игра са два вештачка кука на професионалном нивоу - рекао је Зимоњић. Он је подсјетио да је успио да оствари неколико побједа на челенџерима, али није на АТП турнирима и да би волио да то буде баш у Бањалуци, гдје такође није дошао до трофеја.

- Сигурно ми неће бити лако после велике паузе, али верујем да уз велику подршку публике и уз доброг партнера могу да успем у ономе што желим . Очекујте неочекивано, нико у нашем спорту није играо са оба вештачка кука, а надам се да би у скоријој будућности могао до трофеја у дублу у позним годинама, слично као Џон Мекинро који је успио да освоји турнир у 47, или Мартина Навратилова у 49 - рекао је Зимоњић.

Када је ријеч о плановима послије Српска опена, навео је да му је циљ да се припреми за Вимблдон.

- Да видим да ли могу да играм на високом нивоу или не, после тога ћу знати шта и како даље - закључио је Зимоњић.

Стиже и Троицки

Селектор Дејвис куп репрезентације Србије Виктор Троицки долази у Бањалуку и то као тренер младог Хамада Међедовића. Он ће да прати и остале репрезентативце, а долази у петак

- Сјајно је за Бањалуку што је успела да окупи такве звезде. Очекујем заиста квалитетан тенис и надам се да ће наши тенисери да прикажу добре партије. Бићу ту највише због младог Хамада, а свакако да ћу пратити и остале репрезентативце - рекао је Троицки за РТРС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана