Немања Тодорић: Титула даје снагу за нове изазове

Милан Зубовић
Немања Тодорић: Титула даје снагу за нове изазове

БАЊАЛУКА - Млади тенисер из Бањалуке Немања Тодорић наставио је са сјајним партијама и годину на измаку украсио титулом на завршном мастерсу играча до 16 година.

По угледу на АТП завршни мастерс који се годинама одржава, завршни мастерс у Добоју окупио је осам најбољих дјечака из БиХ узраста до 16 година. На путу до титуле славио је у три меча. Прво је побиједио Никшу Смиљанића из Добоја, затим клупског колегу Новака Јаћимовића, да би у финалу био бољи од Амира Шкријеља резултатом 6:3, 6:3. Тим тријумфом млади Тодорић одбранио је титулу освојену прошле године на истом турниру.

- Много теже је било одбранити титулу него је освојити први пут. На завршни мастерс сам стигао као бранилац титуле, што је мојим противницима био додатни мотив, али нисам ни помислио да се предам унапријед, већ сам размишљао само о одбрани пехара. Први меч био је доста напоран, озбиљан ривал, и морао сам добро да се потрудим. Потом сам побиједио колегу из клуба, а у финалу Амира. Није било нимало лако, али је послије тог напора радост била још већа - рекао је Тодорић за "Глас Српске".

Признао је да му нова титула много значи, а ове године постао је и шампион БиХ у истој старосној категорији.

- Титула ми много значи јер сам добио на самопоуздању и показао да први трофеј није случајно освојен, већ да је плод мукотрпног рада на тренингу. То ми даје подстрек за даљи рад, да идуће године будем још бољи и много је лакше тренирати након побједа и освојених пехара - навео је Тодорић.

Доласком хладнијих дана неће бити турнира на отвореном па је пред Тодорићем такмичарска пауза као и једна велика новина.

- Иде крај сезоне и више нећу играти турнире, већ ћу се посветити припремама за зимска првенства у јануару као и неке ИТФ турнире. Од идуће године нећу играти у категорији до 16 година, већ прелазим у категорију до 18 година, што ће такође бити велики изазов. Сви најбољи играчи из садашње категорије прећи ће у нову, гдје ме очекују још бољи играчи, тако да ће то бити нешто сасвим ново и изазовно. Јасно ми је шта ме чека, али вјерујем да имам адута да одговорим - поручио је Тодорић.

Слављеници

Поред њега још двоје тенисера из Републике Српске је тријумфовало на мастерсу. У конкуренцији тенисерки до 16 година најбоља је била Николина Ковачевић, чланица ТК Добој. Код дјечака до 12 година најбољи је био Никола Голијанин из Источног Сарајева, а код дјевојчица је тријумфовала Амајла Кадрић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана