Нема прeпрека за наступ Ђоковића на УС Опену

Агенције
Нема прeпрека за наступ Ђоковића на УС Опену

ВАШИНГТОН – Амерички Сенат са 68 гласова „за“ донио је одлуку о окончању ванредног стања поводом вируса корона, што значи да за Новака Ђоковића нема више препрека да учествује на УС Опену.

Оно што је интересантно јесте да се предсједник те земље, Џо Бајден, противио тој одлуци, као и 23 гласа која су опонирала коначној одлуци, али и сам челник је рекао да неће стављати вето на већ јасну ситуацију.

Сви невакцинисани странци ће моћи да уђу у Сједињене Државе, тако да неће бити препрека да најбољи српски тенисер наступи на посљедњем Гренд слему у сезони.

Новак управо због тога није могао да учествује на прошлосезонском издању овог турнира на којем је Карлос Алкараз освојио своју прву Гренд слем титулу.

Што се тиче самог Ђоковића, он ће учествовати на турниру у Монте Карлу, као и Бањалуци, а најављује се његово сигурно појављивање у Риму пред Ролан Гарос.

Као и сваке године, под упитом је Мастерс у Мадриду, али српски ас није учествовао у Индијан Велсу и Мајамију, па је могуће да ће повезати све Мастерсе до париске шљаке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана