Наталија Стевановић у трећем колу Вимблдона

ГС
Наталија Стевановић у трећем колу Вимблдона

ЛОНДОН - Српска тенисерка Наталија Стевановић наставила је да оправдава епитет једног од највећег изненађења овогодишњег Вимблдона - савладала је Тамару Корпач у другом колу Вимблдона 2:0, по сетовима 7:5, 7:5.

Меч је трајао два сата и 38 минута.

У првом сету српску тенисерку је мучила повреда, па је средином сета затражила медицински тајм-аут.

Седми гем је донио највише узбуђења. Њемица је имала чак шест брејк лопти у поменутом гему и тек посљедњу је успјела да искористи.

Вратила је Стевановићева брејк већ у наредном гему и наставила да сигурно сервира до 12. гема. При резултату 6:5 Њемица је спашавала три брејк лопте, док четврту Српкиња није искористила за 1:0 у сетовима.

У другом сету српска тенисерка је повела са 2:0 после одузетог сервиса у другом гему, али Корпаш је одмах узвратила рибрејком.

Најљепши тенис виђен је у четвртом гему, када је Стевановићева искористила тек осму брејк лопту у гему после 12 минута игре. У деветом гему српска тенисерка губи свој сервис гем са нулом и тако враћа Њемицу у меч. Ипак у 12. гему Стевановићева успијева да дође до новог брејка и до побједе.

У трећем колу српска тенисерка ће играти против Петре Квитове која је раније данас елиминисала Бјелорускињу Александру Саснович резултатом 2:0 (6:2, 6:2).

Квитова је двострука освајачица Вимблдона и својевремено друга играчица света.

Навијачи се ипак могу надати изненађењу, пошто је Стевановићева у првом колу Вимблдона побиједила Чехињу Каролину Плишкову са 6:2, 6:3.

Стевановић се налази на 225. позицији на АТП листи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана