Наредни Нолетов ривал држи његов постер на зиду

ГС
Наредни Нолетов ривал држи његов постер на зиду

Италијански тенисер Лука Нарди ће пут до осмине финала тражити против свог идола Новака Ђоковића.

Тренутно 123. на свјетској листи, направио је мало изненађење и елиминисао 50. на свијету, Кинеза Џиџена Џанга, 6:3, 3:6, 6:3.

Тако је изборио мјесто у шеснаестини финала гдје га чека најбољи тенисер свијета који је претходно савладао Александра Вукића.

С обзиром на разлику у годинама, не чуди што је 20-годишњак у Ђоковићу пронашао узор, о чему је причао и пред њихов дуел рекавши да у својој соби држи Ђоковићев постер.

"Мислим да је то једно од најбољих искустава које можете да имате, поготово неко млад попут мене. Имам његов постер у својој соби, тако да можете да разумијете колико је ово за мене узбудљиво. Засигурно ће то бити сјајно искуство", рекао је Нарди.

Успјех на незваничном петом Гренд слему у сезони га је навео да размишља о почецима.

"Размишљам о томе гдје сам почео, у малом тениском клубу гдје сам се стидио да будем на терену. Моја мама је морала да буде крај мреже, јер ми је била потребна ту. Морао сам да имам неког ко ће ми дати самопоуздање", наставио је Нарди и додао:

"То што сам сада овдје, што ћу играти на стадиону попут овог против броја један на свијету је сјајно за мене."

Зна и шта мора да уради уколико жели да направи изненађење.

"Морам бити фокусиран сваки поен, на сваком ударцу. То још више важи за меч против Ђоковића. Даћу све од себе и видјећемо шта ће бити", закључио је Италијан.

Организатори су одредили да меч Ђоковића и Нардија буде четврти у програму и неће кренути прије 18 часова по локалном времену у понедјељак, што значи да ће Новак на терен изаћи око 02.00 у уторак по средњеевропском времену.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана