Најбољи млади тенисери из региона се припремају у граду на Врбасу

Дарко Драгичевић
Најбољи млади тенисери из региона се припремају у граду на Врбасу

БАЊАЛУКА – Најбољи млади тенисери из региона окупили су се у Бањалуци како би се на кампу што боље спремили за предстојеће Европско првенство у овом узрасту које се почетком јула одржава у Турској.

На кампу се налазе најбољи млади тенисери из БиХ, Србије, Хрватске и Словеније који се кроз заједничке тренинге и спаринг мечеве спремају за наредна искушења.

- Камп је организован са циљем да се репрезентације што боље припреме за предстојеће Европско екипно првенство у Турској. Ту су четири веома квалитетне репрезентације, а тенисери имају шансу да напредују кроз дуеле са вршњацима. У својим земљама претежно играју са истим ривалима тако да им ово одлично дође да провјере у каквој су форми, да се одмјере са квалитетним ривалима. Такође и нама тренерима добро дође да размијенимо искуства, видимо како се ради у другим земљама и да сви заједно напредујемо– истакао је тренер Бојан Мичић, члан Стручног одбора Тениског савеза Републике Српске.

У репрезентацији БиХ се налазе и Новак Јаћимовић као и Петар Билетић који у посљедње вријеме остварују одличне резултате. Они ће бити окосница тима у Турској гдје ће први циљ бити да се прођу квалификације.

- Они су заиста у одличној форми и то нас радује. Петар је недавно у Бањалуци освојио турнир, одиграо добре мечеве, док је Новак постао државни шампион. И кроз ове мечеве желимо да ту форму задрже до краја - додао је Мичић.

Његов колега из Србије Алекса Даскаловић истиче да млади тенисери у Бањалуци имају сјајне услове

- Заиста је прелеп овај комплекс и припреме су врхунске. Имамо све потребно за квалитетан рад и да што спремнији дочекамо Европско првенство. Сарадња са колегама је одлична, можемо много да научимо и играчи нас слушају тако да су ту све предуслови за напредак. Што се тиче екипе Србије ту су нам три шампиона од којих се заиста могу очекивати квалитетни резултати и њима пуно значе ови мечеви са вршњацима из региона. Они се добро познају друже и сигурно им ови тренинзи и спаринг мечеви помажу – поручио је Даскаловић.

Тенисери одушевљени

Тенисер БиХ Петар Билетић истиче да су припреме пун погодак.

- Изузетно квалитетне су припреме и јако лијепо дружење са нашим пријатељима и ривалима из региона. У Бањалуци су услови сјајни, овај комплекс је одличан, тако да смо то максимално искористили да се што боље спремимо. Имали смо квалитетне спаринг мечеве и надам се да у Турској можемо да изборимо пласман у финале - рекао је Билетић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана