Надал промијенио причу: Трофеји доказују да је најбољи Ђоковић

Д.Д.
Надал промијенио причу: Трофеји доказују да је најбољи Ђоковић

МАДРИД – Рафаел Надал је у интервју за шпански Ас појаснио своју изјаву око  Новака Ђоковића, па је новим одговором ријешио све дилене око тога ко је најбољи тенисер свих времена.

Од јануара Шпанац није одиграо ниједан меч, вјероватно неће ни до краја 2023 а у разговору је споменуо своје велико ривалство са српским тенисером.

-Бројке су бројке, статистика је неумољива и у том смислу Новак има боље бројке од мојих, то је неспорно. Немам довољно велики его да бих покушао да прикријем стварност или је представим другачијом. Ово је истина. Остало су укуси, инспирација, да ли вам се један или други више допадају. Што се тиче титула, Ђоковић је најбољи у историји и ту нема шта да се расправља. Онда, као и увијек, свако може да креира причу како жели, да подсјети на велики број мојих повреда. Несрећа за мене је што ми је тијело (било) у таквом стању, али и то је дио спорта“, поручио је Надал.

Утисак је да је однос између Рафе и Новака били далеко бољи него на релације Ђоковића и Роџера Федерера, па отуд Шпанац признаје Београђанину да му нема равног.

-Честитам Ђоковићу на свему што постиже и то ми не изазива никакву фрустрацију. Рекао сам то кад сам био тенисер који је освојио највише слемова, говорио исто када смо били изједначени и кажем то сада када сам у заостатку. Нећу бити тај који покушава, кроз личну борбу, да пожели да буде оно што није. Шта јесте – јесте, шта није – није. Ово кажем задовољан свиме што сам урадио, испричао је Шпанац.

Једини конкурент Ђоковићу на АТП туру у овом тренутку је Карлос Алкараз, који је спријечио Ђокловића да освојио календарски слем (четири највећа турнира у години тако што је савладао Новака на Вимблдону).

-Карлос је донедавно био број један. Иако је веома млад, тренутно је једини ривал Ђоковићу. Корак изнад осталих. Мој оскећај је да кад он игра у 90 одасто случајева исход меча зависи од њега. У том смислу, оно што се десило на Вимблдону ме није изненадило. Реалност је да је фантастично за спорт и тенис да има неког попут њега, ко толико времена посвећује себи“, додао је Надал.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана