Надал прескаче Аустралијан опен

Агенције
Надал прескаче Аустралијан опен

МЕЛБУРН - Шпански тенисер Рафаел Надал неће играти на Аустралијан опену.

Он је саопштио да има руптуру мишића и да се вратио у Шпанију, те да тренутно није спреман да се такмичи на највишем нивоу.

Надал се вратио ове седмице на терен послије 349 дана паузе. Прошао је два кола у Бризбејну, а онда је у четвртфиналу елиминисан од домаћег тенисера Џордана Томпсона.

-Здраво свима, током свог посљедњег меча у Бризбејну, имао сам мали мишићни проблем који знате да ме је забринуо. Када сам дошао у Мелбурн, отишли смо на снимање, и имам микроруптуру мишића – не на истом мјесту на којем је била претходна повреда, што је добра вијест. Тренутно нисам спреман да се такмичим на максималном нивоу који захтијевају мечеви на три добијена сета. Летим за Шпанију да се видим са својим доктором, да добијем терапију и да се одмарам - написао је Надал.

Додао је да је радио  веома напорно током претходне године како би се вратио.

- Увијек сам спомињао да ми је циљ да за три мјесеца да будем на свом најбољем нивоу. Тужна вијест јесте што нећу моћи да играм пред невјероватном публиком у Мелбурну, али ово нису врло лоше вијести, позитивно гледамо на наставак сезоне. Заиста сам желио да играм у Аустралији, одиграо сам неколико мечева због којих сам задовољан и позитиван. Хвала свима на подршци и видимо се ускоро – истакао је Надал. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана