Надал наступа у Баштаду, први противник му је син тениске легенде

Мондо.ба
Надал наступа у Баштаду, први противник му је син тениске легенде

Најбољем тенисеру свијета Новаку Ђоковићу године не сметају, па ће тако ускоро да заигра финале Вимблдона са Карлосом Алкаразом иако је недавно напунио 37 година. Са друге стране годину дана старији Рафаел Надал је далеко од таквих успјеха.

Заиграо је Надал на Ролан Гаросу гдје је изгубио од Алекса Зверева у првом колу, а прије тога је у Риму добио један меч па изгубио од Хуберта Хуркача. 

Сада се пријавио за турнир у шведском Баштаду и добио ривале, а први ће му бити "татин син". Лео Борг, домаћи такмичар и син легендарног Бјерна Борга ће му бити ривал у првом колу. Борг има 21 годину и прошле сезоне је успио коначно да направи прву побједу у АТП каријери. Добио је Елијаса Имера 7:6, 6:3 и прошао у друго коло, али од тада није имао много успјеха. Ове сезоне је играо челенџере на којима је ријетко ишао ван првог кола и побјеђивао је играче који су једва рангирани. Највећи скалп му је Американац Кирхејмер који је 498. на свијету. 

Сада ће се састати са Надалом, а ако га Надал савлада играће са Камероном Норијем који је пети носилац турнира. Након тога могући ривали су Навоне или Нагал, па затим Каспер Руд или Рус Павел Котов, а први носилац турнира и могући противник у финалу Баштада је Андреј Рубљов.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана