Надал након пораза искрено признао: Не могу овако против најбољег икад

ГС
Foto: Танјуг/АП

ПАРИЗ- ПАРИЗ - Шпански тенисер Рафеаел Надал рекао је данас да је Новак Ђоковић у данашњем мечу био много бољи од њега, као и да није играо на потребном нивоу. Ђоковић је данас побиједио Надала резултатом 6:1, 6:4 у другом колу на Олимпијским играма у Паризу.

Отворио се наравно много више Надал за шпанске медије, а Марка преноси да није могао да "свари" то што се десило у првом сету када је Новак имао 5:0.

- Један играч данас је био много бољи од другог и то треба прихватити. Током првог сета било је тешко сварити све што се дешавало, иако сам успио да то урадим. Покушао сам да имам одговарајући став и менталитет како бих то прихватио, јер сам знао да постоји могућност да меч буде такав.

Надал је рекао да је Новак најбољи у историји.

- Нисам био у стању да играм на нивоу који је био потребан, а он ми готово ништа није поклонио, тако да без квалитета и игре какву сам имао прије 15 година, нећеш моћи да ствараш проблеме најбољем у историји, зар не?

Самим тим, није било ни реакције...

- Због свега је анализа једноставна: нисам био на свом нивоу, он јесте, и реакција није била потпуна. Успео сам да се опоравим до тренутка када сам имао прилику за вођство од 5-4, али нисам успио да је искористим и то је то.

Искуство је ту, а самим тим нема много чега што може да се извуче и научи.

- Мислим да је у овом тренутку мало тога што треба да се научи. Имам довољно искуства да знам да када неко није у стању да достигне ниво који је потребан у оваквим утакмицама, а ја нисам био способан, мале разлике чине велику у укупном исходу игре.

Љутито је Надал одговорио на питање о пензионисању, пише Телеграф.

- У том смислу, одлуке које ћу донети послије овога доносићу касније. Није тренутак да се обесхрабрујем јер ми преостаје дубл и још сам у такмичењу. Сада је вријеме да прихватим тежак пораз, како због начина на који се десила, тако и због тога што је лакше прихватити због свега тога. Од сада, треба имати одговарајући ментални склоп, у шта сам сигуран да нећу заказати, да бих сутра био спреман.

Додао је да не жели да размишља о томе.

- Кунем се да не могу цијели дан размишљати о томе. Долазим овдје и сваког дана ме питате исто, а на крају је врло тешко повратити оптималан ниво ако размишљам о томе да ли ћу да се повучем или не.

Повреде су "осакатиле" Рафу.

- Долазим након двије врло тешке године са много физичких проблема који ми нису омогућили да имам континуитет. Због тога сам себи дао додатно вријеме да видим да ли ћу моћи да повратим много тога, али ако ме стално питате о повлачењу, то је немогуће јер стално имаш сумњу која ти не дозвољава да развијеш оно што ти је потребно да би имао праву шансу.

Описао је како је протекла та рехабилитација.

- Већ две године пролазим кроз тешкоће, оперисао сам се, провео сам пуно времена у рехабилитацији, а сада се физички осећам боље. Наравно, ако осјећам да нисам конкурентан, донијећу одлуку да се повучем, али истина је да сам мало играо. Није лако опоравити се од операције кука.

Било је питање да ли ће уопште и играти на Олимпијским играма.

- Добро сам, немам проблема у том смислу. Пре пет дана сам имао малу негативну слику на дугом абдуктору јер је попустила једна влакна, али то је била врло мала повреда која ми је омогућила да играм. Није било никаквих проблема и имам жељу да играм дубл сутра и да то урадим добро.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана