Надал брани Синера

Танјуг
Надал брани Синера

ЊУЈОРК - Шпанац Рафаел Надал изјавио је да је увјерен да најбољи тенисер свијета Италијан Јаник Синер није ништа урадио да би се намјерно допинговао, преноси И-Ес-Пи-Ен (ЕСПН).

Међународна агенција за интегритет тениса (ИТИА) саопштила је 20. августа да је Синер два пута био позитиван на забрањену супстанцу клостебол у марту ове године током Мастерса у Индијан Велсу. ИТИА је навела да Синер неће бити суспендован пошто је независна комисија утврдила да у овом инциденту нема кривице или немара италијанског тенисера.

"Познајем Јаника и увјерен сам да није ништа урадио да би се намјерно допинговао. Такође не вјерујем да правда треба да нам се допада само када се ствари догоде онако како ми мислимо да треба. Правда је правда, а ја вјерујем у правду", рекао је Надал у шпанском телевизијском шоу "Ел Хормигуеро".

Шпански тенисер је додао да вјерује у надлежне институције које доносе одлуке.

"Мислим да их доносе на основу онога што сматрају исправним. Не мислим да су Синера прогласили невиним само зато што је свјетски број 1. Мишљење свакога је за поштовање, а ово је моје", рекао је Надал.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана