На Српска опену и тенисери који су већ освајали пехар у Бањалуци

Д.Д.
На Српска опену и тенисери који су већ освајали пехар у Бањалуци

БАЊАЛУКА – Одбројавање је почело и тениска еуфорија полако расте у граду на Врбасу пред старт АТП 250 турнира „Српска опен“.

Љубитељи бијелог спорта са нестрпљењем чекују почетак најквалитетнијег тениског такмичења, да на дјелу виде асове попут Новака Ђоковића, Станисласа Вавринке, Ришара Гаске и многе друге који су потврдили долазак.

Међу учесницима АТП 250 турнира „Српска опена“ налазе се и тенисери који су већ осјетили сласт побједе у Бањалуци. Наиме, у главном жријебу су носиоци Холанђанин Талон Грикспор и Душан Лајовић који су дизали пехар намијењен најбољем на бањалучком Челенџеру. Такође ове године у квалификацијама ће да игра прошлогодишњи побједник Мађар Фабиан Морожан.

Дејвис Куп репрезентативац Србије Душан Лајовић славио је у Бањалуци 2015. године када је у финалу савладао Румуна Виктора Ханескуа и то са 2:0 по сетовима је било 7:6, 7:6. На путу до трофеја Лајовић је тада савладао још једног Румуна Адриана Унгура, а прије њега су падали Шпанци Марк Хинер, Хуаме Мунер и Италијан Рикардо Белоти.

Душан је до трофеја дошао из трећег покушаја јер је прво 2009. године испао у квалификацијама, а онда је 2012. године заустављен у другом колу.

Холанђанин Талон Грикспор је дизао пехар у Бањалуци 2019. године када је одиграо одличан турнир. Тада је у финалу био бољи од Индијца Самита Нагала 2:0 по сетовима 6:2, 6:3. тада је наговјестио квалитет и напредак на листи, па у Бањалуку долази као 35. играч на ранг листи. Холанђанин је у полуфиналу тада савладао Пеђу Крстина из Србије.

Морожан је прошле сезоне био бољи од Дамира Џумхура који ће ове године да игра на главном турниру захвалујући специјалној позивници, док ће Мађар учешће на турниру Српска опен тражити кроз квалификације које се играју у недјељу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана