На продају Ђоковићев рекет којим је освојио први Вимблдон

ГС
На продају Ђоковићев рекет којим је освојио први Вимблдон

ВЕЛИНГБОРОУ -Тениски рекет којим је Новак Ђоковић освојио своју прву титулу на Вимблдону наћи ће се на аукцији у енглеском граду Велингбороу, те се очекује да ће бити продат за 10 до 15 хиљада фунти.

Ђоковић је 3. јула 2011. у финалу савладао Рафаела Надала и приликом славља бацио је рекет у публику. Тамо га је ухватила извјесна Коредила Мекенчи из Хертфордфира, мајка двоје дјеце, која се присјетила тог дана.

-Већ сам имала среће да добијем карте за Вимблдон кроз лутрију, тако да је било невјероватно да кући одем са рекетом којим ће Ђоковић освојио титулу - поручила је.

Додала је да је била преплављења „узбуђењем због те прилике која се пружа једном у животу од некога чију посвећеност и дисциплину у спорту изузетно цијеним.”

Рекет ће се појавити као дио шире продаје од стране Грејем Бад аукцијске куће, а очекује се да буде изложен 5. и 6. септембра.

-Овај рекет је заиста одличан комад за све Ђоковићеве обожаваоце или колекционаре. Заиста је у добром стању послије 12 година, док је у унутрашњости утиснуто Новаково име. Овај рекет представља кључни тренутак у успону да постане један од најбољих играча свих времена - рекао је шеф одјељења спортских сувенира на аукцији Дејвид Конвери преноси “Телеграф”.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана