Младост ствара шампионе

Милан Зубовић
Младост ствара шампионе

БАЊАЛУКА - Потврда доброг рада у тениском клубу Младост виђена је на првенству БиХ у категорији до 16 година гдје је чак шест чланова бањалучког тима играло у четвртфиналу, тројица у полуфиналу, док је побједнички пехар стигао у клуб.

Њега је освојио Немања Тодорић који у финалу био бољи од Амира Шкријеља резултатом 6:3, 7:5. Да би доминација била потпуна, потрудили су се Иан Болобан и Новак Јаћимовић који су подијелили треће и четврто мјесто. У полуфиналу Тодорић је био бољи од Болобана (6:4, 6:3) , а Шкријељ од Јаћимовића (6:4, 6:4). Момци су задовољни оствареним и најављују да ће у наредном периоду јуришати на још боље резултате.

- Срећан сам и задовољан што сам постао шампион БиХ. Одиграо сам четири меча на првенству и најтежи је био у финалу против дјечака из Сарајева док сам у полуфиналу био бољи од друга из клуба Иана Болобана. Финале сам добио са 6:3, 7:5, а са истим противником сусрео сам се и раније на терену тако да знам како игра. Титула је увијек добродошла и велики је подстрек за даљи рад. Сада ме чекају ИТФ турнири који ће бити велики - рекао је млади Тодорић за “Глас Српске” који није изгубио ниједан сет.

Његовог колегу Новака Јаћимовића прехлада је омела да избори финале.

- Генерално сам задовољан урађеним. Одиграо сам колико сам могао и дао све од себе. Турнир је био сасвим добар и био сам слободан у првом колу, у другом сам побиједио Едина Исалмагића из Сарајева. У четвртфиналу сам играо против друга из клуба Стефана Мирјанића и прошао сам даље иако сам имао повреду. Сутрадан сам играо полуфинале против Амира Шкреља и нисам могао да побиједим јер сам био прехлађен. Можда сам могао да пружим и мало јачи отпор, али шта је ту је. Честитам другарима на добрим резултатима посебно Немањи на титули - истакао је Јаћимовић.

Николај Душанић стао је у четвртфиналу.

- Заустављен сам у четвртфиналу док сам у првом колу био слободан јер сам био слободан. У другом колу савладао сам дјечака из Тузле Ријада Брковића док сам у четвртфиналу био заустављен до Немање Тодорића који је на крају и освојио турнир. Меч је био добар играли смо под лошим условима јер је дувао јак вјетар. Сада се окрећем ИТФ турнирима - навео је Душанић.

Његов колега Јаков Петровић такође је стао у истој рунди.

- Такође сам заустављен у четвртфиналу. Први меч сам играо против Алена Брзине и нисам се нешто показао с обзиром да сам играо у три сета. Требало је да буде лаган меч, али било је вјетра мада то не смије да буде изговор. Други меч био је у четвртфиналу и изгубио сам од Болобана. Нисам баш најзадовољнији, али биће још турнира. У клубу играмо спаринг тренинге један против другог што нам много значи јер брже напредујемо - поручио је Петровић.

Сладојевић

Директор ТК Младост Станиша Сладојевић поносан је на посљедње, али и све остале резултате чланова клуба.

- Наша екипа наступила је са шест чланова (Јаков Петровић, Николај Душанић, Новак Јаћимовић, Немања Тодорић, Иан Болобан, Стефан Мирјанић) и презадовољни смо оствареним резултатима јер је свих шест момака играло у четвртфиналу, а тројица су наступила у полуфиналу. Екипа је хомогена, имамо јаке тренинге и ниједан град или клуб немају овакву екипу. Момци заједно тренирају и један другог подижу на виши ниво - рекао је Сладојевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана