Милиновић: Очекујемо најјачи Бањалука опен у историји

Дарко Драгичевић
Foto: Дарко Драгичевић

БАЊАЛУКА – АТП Челенџер Бањалука опен биће најквалитетнији од постојања а већ сад су међу пријављенима три играча из ТОП 100, уз могућност да се још два велика имена нађу у главном жријеву, поручио је предсједник Тениског савеза Републике Српске Драшко Милиновић.

Бањалука опен ће бити одржан од 7. до 13. августа, а љубитељи тениса имаће прилику да гледају веома квалитетне мечеве.

- У овом периоду Бањалука ће да буде најјачи Челенџер тако да ће сви најбољи на шљаци жељети да играју код нас. Први носилац биће Аргентинац Себастијан Баез, тренутно 64. на АТП листи. Ту је и наш драги гост Алберт Рамос Вињолас који је неколико пута играо у Бањалуци. Он је током каријере био 17. играч на свијету . Трећи носилац је прошлогодишњи побједник Фабијан Марожан, који је у трећем колу Mастерса у Риму побиједио најбољег на свијету Карлоса Алкараза. Игра сад у доброј форми. Оно што ме радује је долазак и једног ветерана Беноа Пер,има 34 године и некада је био 18. на свијету и заиста је харизматичан тенисер Од имена која су нама интересантна, ту је Дамир Џумхур, који се враћа се у Бањалуку и биће међу осам носилаца– рекао је Драшко Милиновић.

Већ је одређено и ко ће добити специјалну позивницу од домаћих тенисера.

-Шансу ће добити четворица најбољих тенисера Српске. "Вајлд кард" за главни турнир добио је Андреј Недић. Има само 18 година, у кратком времену је скочио више од 500 мјеста на АТП листи, он је бисер, скроман младић, сјајан тенисер. За квалификације позивнице су добили и Немања Малешевић, Владан Тадић, Радомир Томић. То је у овом моменту најбоље што Српска има- додао је Милиновић.

Организатор је у преговорима са још два сјајна играча.

-За двије позивнице у контакту смо са Италијаном Марком Чекинатом и Алексом Молчаном. Обојица су тренутно у Топ 100. Уколико и они дођу, онда ћемо имати сигурних пет играча из Топ 100, што се, од када је челенџера, никад није десило. јасан је Милиновић.

Иначе због смањења трошкова мечеви ће бити играни на терену Националног тениског центра док ће у бањалучкој Арени бити смјештени медиа и медицински центР и неће се играти мечеви на новоизграђеним теренима. Улаз на мечеве је слободан, а побједник ће да добије 100 АТП бодова.

Комплекс коштао 37.5 милиона марака

Предсједник Тениског савеза Милиновић је открио да је укупни трошак изградње комплекса око 37.5 милиона марака. Од тога је на терен утрошено 28. 3 милиона док је остатак потрошен на уређење парка и комплекса. Преноси турнира су гледани у 132 земље. Укупан број гледалаца био је 10.3 милиона.

-Од супервизора смо добили највеће могуће оцјене. Ускоро ће Легаси интернешнал изаћи са свим подацима, а ми ћемо у октобру дати коначе цифре око изградње- рекао је Милиновић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана