Медведев: Баш ме брига да ли је први или други, он је Новак Ђоковић

Танјуг
Медведев: Баш ме брига да ли је први или други, он је Новак Ђоковић

Руски тенисер Данил Медведев каже да га статистички подаци уочи финала УС опена не занимају много.

Медведев је елиминисао Карлоса Алкараса послије четири сета и у у мечу за трофеј у недјељу ће играти против Новака Ђоковића.

Биће то реприза финала 2021, када је славио Данил. Ипак, истиче да га то неће опустити.

"Мислим да је једини начин да то искористим, као што сам рекао, јесте да Новак, када изгуби, никада није исти после. Дакле, другачији је. Менталитет је другачији. Зато има 23 Гренд слем титуле, шта год, мастерса, недеља на првом месту. Биће 10 пута бољи него што је био тог дана. Морам и ја да будем 10 пута бољи, ако желим да га победим. То је оно што ћу покушати да урадим", рекао је Медведев, преноси Б92.

Медведев се присјетио завршних тренутака финала 2021. године.

"Најјача успомена ми је посљедњи сервис, јер сам направио неке дупле грешке, мислим две или три на меч лоптама. 40:15, дупла. Морао сам да сервирам и одиграм поен. Убацујем сервис. Видим да сам погодио. Видим га далеко од лопте и некако успијева да додирне лоптицу. Скоро да је прошла. Ох, Боже. Није прошло. То је највећа успомена".

Медведев против Ђоковића има бољи скор када је српски тенисер први на листи, него када је слабије пласиран.

"Смешно је то што кажеш. статистика. Он још увек није број један. Али добро, ако желимо да се нашалимо, мислићу да је од сљедећег понедељка први, тако да буде као да играм против броја један. Генерално, не знам ове статистике. Мислим да нема пуно везе са оним што се дешава на мечу. Као што сам рекао, баш ме брига да ли је он број један или два. Он је Новак Ђоковић и желим да покушам да га победим (смијех)", закључио је Данил.

Финале је на програму у недјељу од 22.00 часа.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана