Мареј најавио крај каријере: Још волим тенис, али...

Танјуг
Мареј најавио крај каријере: Још волим тенис, али...

Британац Енди Мареј изјавио је у Дубаију да још воли тенис, али је наговијестио да улази у "посљедњих неколико мјесеци" каријере, преноси АП.

Мареј је јуче у првом колу АТП турнира у Дубаију побиједио Канађанина Дениса Шаповалова 4:6, 7:6 (7:5), 6:3. Британски тенисер је тријумфом против Шаповалова стигао до 500. побједе у каријери на тврдој подлози.

"Још волим да се такмичим и још волим тенис, али како си старији постаје ти све теже да се такмичиш са младим играчима и одржиш форму. Вјероватно ми није остало превише времена, али даћу све од себе у посљедњих неколико мјесеци", рекао је Мари.

Мареј, који је троструки гренд слем шампион, крајем јула 2019. године оперисао је кук. Он је раније размишљао о повлачењу из тениса, а на турниру у Дубаију остварио је тек другу побједу у 2024. години.

Британски тенисер ће у другом колу турнира у Дубаију играти са побједником меча између Француза Гаела Монфиса и Уга Амбера. Он је 2017. тријумфовао на турниру у Дубаију.

Мари се налази међу тенисерима, који су у Опен ери остварили 500 побједа на теренима са тврдом подлогом поред Роџера Федерера (783), Новака Ђоковића (700), Андреа Агасија (592) и Рафаела Надала (518).

"Тврда подлога је најбоља за мене, а 500 побједа је много и поносан сам на то. Нема много играча који су то постигли и сјајно је доћи до 500 прије него завршим", закључио је Мари.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана