Максимовић ниже успјехе и чека подршку

Д.Д.
Максимовић ниже успјехе и чека подршку

САНТА КРОЋЕ - Марко Максимовић тенисер из Добоја који наступа под заставом Србије остварио је још један велики резултат, тријумфовао је на 44. издању ИТФ Ј300 јуниорског турнира прве категорије категорије “Città di Santa Croce” Мауро Сабатини.

Марко је у финалу, у спектаклу који је трајао више од три и по сата, пред око 1500 љубитеља тениса, побиједио Мароканца Реда Бенанија са 2:1 (6:4, 4:6, 7:5), а својом игром је одушевио Италијане који у тексту посвећеном финалу наводе да је савладао играча којег са само 17 година заступа ИМГ, највећа агенција за спортски менаџмент, која у својој екипи, између осталих, има шампионе попут Карлоса Алкараза, Холгера Рунеа и Иге Швјонтек.Максимовић је покатао квалитет када је у другом сету при вођству ривала 4:1 везао пет гемова и изједначио на 1:1 у сетовима.
Италијански портал затим пише:

-Србин, који је губио 5-2 у одлучујућем сету, сензационално се враћа у меч и успјева да порази веома исцрпљеног Бенанија коначним резултатом 6:4 4:6 7:5.С печатом Марка Максимовића, Србија уписује своје име на почасну листу мушких освајача турнира, по први пут у историји- наводе Италијани

У тениском клубу Добој поносни су на велики Марков успјех:

“Ми ћемо само додати да је Марко поред титуле у појединачној конкуренцији, освојио титулу и у игри парова на престижном турниру. Додаћемо и да смо веома поносни на овај и све раније успјехе Марка Максимовића знајући колику енергију и труд улаже да из меча у меч, седмице у седмицу и године у годину буде бољи. Понос је јос већи имајући у виду да иза Марка, нажалост нема великих компанија и менаџерских кућа већ да, поред његове породице и тренера, скромно подршку дају само Тениски савез Србије, Тениски савез Републике Српске (средствима која за Марка дозначи ресорно Министарство) и Компанија Мтел која је Марков спонзор. Кажемо скромно, јер су средства која су издвојена на годишњем нивоу недовољна и за озбиљан тромјесечни период тренинга и турнира а камо ли да се у потпуности развије Марков потенцијал, рекао је секретар ТК Добој Драган Драгичевић и додао:

“Марко Максимовић је од данас 12.јуниор свијета! Обезбиједио је наступ на јуниорским Гранд Слам турнирима ове сезоне који ускоро почињу, Ролан Гаросу (почетком јуна) и Вимбледону (почетком јула). Од 2010.године се није десило да играч из ове земље учествује на јуниорским ГС турнирима а то је био Дамир Џумхур, на РГ остварио пласман у 2.коло а на Вимблдону је стигао до четвртфинала. Тада је убрзано и почео да развија свој потенцијал те 2018. године стигао на 23. мјесто на АТП листи. Користим прилику да овим путем (поново) позовем државне и републичке институције, компаније и појединце који то желе а могу, да подржимо овај тениски драгуљ и пружимо му прилику да у потпуности оствари свој потенцијал који је, то свјетски тениски стручњаци кажу, потенцијал за сам врх свјетског тениса – додао је Драгичевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана