Мајстор над мајсторима!

ГС
Foto: Taнјуг/AP

Најбољи тенисер свијета свих времена, Новак Ђоковић, руши све рекорде пред собом а западни медији се утркују са похвалама.

Српски тенисер седми пут у каријери освојио је Завршни мастерс.

Ђоковић је у финалу Торина побиједио Јаника Синера послије два сета и маестралне игре, чиме је тријумфално завршио сезону.

Ђоковић: Једна од најбољих сезона у животу, није било лако побиједити Синера

Освајачу 24 гренд слем титуле само једна побједа на турниру у Италији била је довољна да годину заврши на првом мјесту, а тај примарни циљ Ђоковић је остварио на почетку групне фазе када је побиједио Холгера Руна.

Титула на АТП финалу у Торину дошла је као шлаг на торту, а овог понедјељка Ђоковић је започео рекордну 400. недјељу на врху АТП листе.

Кула Београд засијала у част Новака Ђоковића (ВИДЕО)

Званично осму годину завршава као најбољи на свијету, а послије новог трофеја за 2024. најавио је напад на све што може - четири гренд слема и олимпијско злато.

Ђоковићев успјех испратили су и инострани медији, а француски Екип доноси текст под насловом "Мајстор над мајсторима".

"Ноле је више него икада шеф свјетског тениса. Нико не може да побиједи Новака Ђоковића два пута на истом турниру. Суочен са истим проблемом као Николај Давиденко (2008), Роџер Федерер (2015) и Александар Зверев (2018), био је и Јаник Синер, који није успио два пута да му узме скалп. Прошлог уторка Италијану је требало нешто више од три сата игре да доминира над Србином у мечу у групи. У недјељу, у финалу Мастерса, добио је бумеранг у лице и изгубио са 6:3, 6:3 за сат и 41 минут игре", пише Екип.

Ко је све Ђоковићу честитао обарање рекорда по броју седмица на врху

Текст посвећен најбољем на свијету имао и шпански Ас, под насловом "Ђоковићева освета"

"Новак Ђоковић поставља рекорде на сваком турниру на којем учествује. То је величина активне легенде која са својих 36 година додаје и додаје. Не могу га зауставити ни савременици ни нови драгуљи будућности. И неће бити зато што се не труде", пише у тексту АС.

Новак исписао историју, па услиједио најљепши тренутак сезоне (ВИДЕО)

"Ђоковић је у финалу срушио локалног идола Синера, који је започео беспријекорну каријеру која је укључивала и побједу над самим Нолетом. Јаник је тог уторка оставио поносног шампиона повријеђеног. Али Италијан је побиједио и оставио у животу човјека који му је касније постао џелат, иако можда и не заслужује шамар што је спортски и поштено поступио. А у финалу се осветио Синеру, човјеку који се усудио да га побиједи пет дана раније,. У Италији то зову освета. Ако га оставиш у животу, Ноле неће имати милости", додаје се у тексту.

Новак се прикључио репрезентативцима Србије у Малаги (ВИДЕО)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана