Мајка чувеног тениског судије редован посјетилац Српска опена: Ово смо сањали, још само да се разиђу облаци

Милош Васиљевић
Foto: Милош Васиљевић

БАЊАЛУКА - Просвјетни радник у пензији Миља Ђурђевић од почетка турнира Српска опен у Бањалуци ужива у тениском комплексу. У тенису је, каже скоро цијела њена породица и овај спорт редовно прате, а да ће уживати у партијама најбољих тенисера које се играју у Бањалуци, како каже за "Глас Српске", до сада није могла ни да замисли.

Према њеним ријечима, Српска опен највећи је спортски догађај у Српској свих времена.

- Моји синови су у дуго у тенису. Огњен је тренер, Озрен је познати тениски судија, а унук овдје скупља лоптице па и ја пратим мечеве. Уживамо, само још мало да се вријеме прољепша - рекла је Ђурђевићева.

Додаје да су ово велики дани за бијели спорт у Бањалуци, а врхунац је долазак Новака Ђоковића, првог рекета свијета.

- Ваљда ће се ови облаци растјерати, па да сви уживамо у игри. Сваког дана сам ишла да видим терене од почетка радова и молила Бога да буде све спремно за турнир. Ово је велика ствар, за све тениске породице али и све праве љубитеље спорта, ово смо сањали - казала је Ђурђевићева.

Позвала је све да доведу дјецу у комплекс да осјете чари великог догађаја.

- Треба дјеца да дођу овдје да осјете атмосферу, немамо често прилику да видимо дио овакве спортске елите - рекла је Ђурђевићева.

Иначе, Озрен Ђурђевић је до 2019. судио  на десет Гренд слем турнира, више од 20 финалних мечева Мастерс турнира и више 100 финалних мечева на турнирима из серија 250, 500, Интернационал и Премијер. Менаџер је турнира АТР Challenger Српска опен.  Био је судија на тениском турниру на Љетним оплимпијским играма у Токију.

Огњен Ђурђевић je као играч био првак Српске до 16 и до 18 година, играо Прву лигу Србије, а  као тренер тренира најбоље јуниоре у БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана