Леотар прославио пласман у Европу

Дарко Драгичевић
Леотар прославио пласман у Европу

ТРЕБИЊЕ - “Још као мали, сањао сам ја” одјекивало је требињском двораном “Милош Мрдић”, а рукометаши Леотара више не сањају - остварили су историјски успјех и изборили пласман у европска такмичења.

Побједом над Маглајом 38:29 требињски рукометаши крунисали су сјајну сезону и освајањем трећег мјеста испунили циљ, а то је излазак на међународну сцену. Након више од 20 година Требињци ће тако бити у прилици да опет гледају европске мечеве у свом граду, а за то су најзаслужнији рукометаши.

Требињска бајка почела је 18. јула окупљањем екипе која је жељела да направи још један искорак. Леотар је сваке сезоне напредовао и осјетили су да је ово прилика да се избори Европа.

На крају се то остварило. Уз успоне и падове током сезоне Требињци су се заслужено нашли на позицији која им доноси пласман у европска такмичења па ће сад с нестрпљењем чекати жријеб за ЕХФ Европа куп.

- Ово је плод доброг рада од првог тренинга. Нон-стоп смо дисали као један од старта до посљедњег звиждука судије. Ово је огроман успјех за Леотар, Требиње, Херцеговину, Републику Српску. Велике заслуге припадају играчима, бившем шефу стручног штаба Дарку Таврићу, управи, спонзорима, навијачима, пријатељима и свим људима који су на било који начин помогли. Велико хвала свима, јер је ово заједнички успјех - изјавио је тренер Драгиша Кораћевић.

Сви истичу огромну заслугу играча за велики успјех. Један од најзаслужнијих био је свакако Александар Милојевић који је својим играма дошао и до позива за репрезентацију.

- Ово је сјајан успјех. Све ово је плод великог рада, труда и одрицања у протеклој сезони. Све то смо крунисали најбољим пласманом у првенству БиХ и изласком у Европу. Сад нам преостаје само да наставимо овим путем. Леотар није рекао завршну ријеч, ово је почетак нашег раста и надам се да ћемо и даље наставити с напретком и успјесима - истакао је Милојевић у изјави за “Херцег Спорт”.

Требињци су имали и сјајан тандем на голу. Веселин Савовић истиче да је сезона била пуна успона и падова.

- Била је ово заиста дуга сезона. Почели смо 18. јула са стартом припрема. Прошли смо заиста доста тога, било је ту успона о падова, али срећом више смо имали успјеха. Жељели смо да изборимо Европу и у томе смо успјели тако да можемо бити презадовољни оствареним током ове сезоне. Сад можемо заиста да славимо - рекао је Савовић.

Владимир Станковић је својим искуством донио доста тога доброга требињском клубу и био је дио слагалице која је недостајала да се направи искорак.

- Изборили смо пласман у Европу што нам је био циљ. Много труда и залагања је уложено у овај успјех. Било је и проблема с повредом током сезоне али на крају кад се све погледа заслужили смо ово. Дали смо свој максимум како бисмо испунили циљеве и заједнички дуг, а сјајна атмосфера нас је довела до циља - поручио је Станковић.

Остало је још да се одигра Куп БиХ. Познато је да Премијер лигу напуштају Босна, Градачац и Какањ. Нови премијерлигаши су Челик, Младост и Чапљина.

Премијер лига БиХ, резултати: Грачаница - Коњух 34:26, Криваја - Херцеговина 36:26, Вогошћа - Горажде 32:27, Извиђач - Градачац 38:17, Искра - Слога 27:35, Леотар - Маглај 38:29, Босна - Борац 25:25, Слобода - Какањ 55:22.

Пласман: Извођач 49, Вогошћа 43, Леотар 341, Слобода 39, Грачаница 39, Слога 36, Маглај 35, Коњух 33, Криваја 33, Борац 32, Горажде 29, Херцеговина 26, Искра 18, Босна 12, Градачац 12, Какањ 2.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана