Лајовић: Рубљов је сјајан, уживаћу у финалу

Д.Д.
Лајовић: Рубљов је сјајан, уживаћу у финалу

БАЊАЛУКА - Душан Лајовић дочекан је аплаузима на конференцији након меча против Миомира Кецмановића и пласмана у финале турнира Српска опен.

Лајовић искрено признаје да је био у тешком моменту током другог сета када је Миомир сервирао за меч.

- И ја сам то мислио да ме има. Био сам на конопцима али у ти тренуцима он ме вратио на меч. Осјећао сам се емоционално и физички исцрпљен али сам рекао да желим да се борим до краја . Да пружим максимум и за то сам награђен. У трећем сету сам осјећао да контролишем меч. Били смо исцрпљени, била је сјајна борба . Осјећао сам да добро играмо и један и други. Било је добро, надам се да ћу се опоравити  до финала. Знао сам да ће бити пуно неизнуђених грешака. Осјетио се умор након меча против Новака. Затом је припрема била другачија. Покушао сам да се опоравим и ментално и физички- рекао је Лајовић.

Лајовића у финалу очекује дуел против Андреја Рубљова са којим је тренирао заједно и пријатељи су и ван терена

- Тренирамо шест, седам година у истом мјесту тако да смо пријатељи и ван терена.  Рубљов је сјајан и веома забаван пријатељ. Ипак некад му форе не прођу добро, посебно кад руске покуша да објасни на енглеском - истакао је Душан.

Током полуфиналног меча против Кецмановића имали су веома дугу размјену . Након 30 удараца Лајовић је послао скраћену лопту у мрежу а затим су имали и значајан поглед. 

- Било би добро да је прешла. Некако смо се осјећали опуштено имали смо пријатну атмосферу било је уживање играти. Да је та скраћена лопта прешла било би сјајно - поручио је Душан.

Српски тенисер је у досадашњем дијелу турнира елиминисао српске тенисере али истиче да није било "препуцавања"
-Није било шале. Да је Хамад добио била би четворица, што је сјајно. Кад имаш пуно наших може да се деси. 

Он је истакао да је за њега најбитније да је посложио приоритете.

- Ментално здравље ми је најбитније. Некако сам поставио приоритете и иако ми тенис најбитнија ствар у живот, замијенио сам тезу и поставио ментално здравље као приоритет.

Нисам знао да ће довести пса

На крају турнира Лајовић је прошетао свог пса Рија на терену.
- Он нема представу откуд уопште на терену а ни ја  нисам знао да ће га извести. Не проводим пуно времена са њим, има 13 килограма а дозвољена килаћа је осам. Обожавам да проводим вријеме са њим, користим сваку прилику јер ме то опушта - поручио је Лајовић.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана