Лајовић поражен, али ипак ушао у главни турнир

Д.Д.
Foto: Танјуг /АП

МОНТЕ КАРЛО - Српски тенисер Душан Лајовић поражен је у посљедњем колу квалификација од Француза Ига Амбера са 2:1, по сетовима 2:6, 6:3, 6:4. Меч је трајао два сата и два минута. Упркос томе он ће као срећни губитник играти на Мастерсз, а са њим ће и Филип Крајиновић који је такође поражен.

Још једном смо имали прилике да гледамо "класичан" меч Душана Лајовића, у  којем је српски тенисер имао све у својим рукама, али на крају није стигао до побједе.Одиграо је сјајно у првом сету, направио два брејка, био сигуран на свој сервис.

Почео је Лајовић добро и у другом сету, први стигао до брејка у трећем гему, али је Амбер узвратио већ у наредном гему. Попустила је Србину концентрација у финишу сета, па је Француз изједначио у сетовима.

У трећем сету обојица тенисера били су сигурни на свој сервис све до седмог гема, када је Лајовић допустио брејк, а Амбер преломио меч и на крају славио.

Ипак након меча су стигле добре вијести па ће тенисери из Србије ипак играти у главном турниру као срећни губитници.Лајовић се састаје са Попирином. Њих двојица ће играти на турниру Српска опен. Пласман на главни дио Мастерса добио је и Филип Крајиновић упркос поразу па ће на мегдан Баутиста Агуту

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана