Лајовић: Дуел против Новака "шлаг на торту"

Дарко Драгичевић
Foto: Дражан Поздеровић

БАЊАЛУКА - Душан Лајовић је брзо завршио меч другог кола на турниру Српска опен и заказао српско четвртфинале против Новака Ђоковића.

Посебно је био бриљантан у другом сету када је везао чак 24 поена, а добио је други сет са 6:0.

- Стварно сам везао 24 поена узастопно, Не знам да ли се то икад мени догодило. У другом сету сам радио ствари које сам желео. Пред меч сам превише анализирао неке ствари а кад сам се сконцентрисао ишло је све одлично.  Када је противник видео да му не иде по плану кренуо је на све или ништа и тада је пуно грешио. Мислим да су  те његове грешке допринеле укупној статистици. Оно што је генерално терен је био сувљи, искористио сам своју предност на сервису. Сунчан дан нас је све обрадовао и генерално је боље за све играче - рекао је Лајовић.

У четвртфиналу га очекује дуел против Новака Ђоковића, саиграча из Дејвис куп репрезентације Србије.

- Публика је била фер и коректна у досадашњим мечевима. Сигурно да ће навијати за Новака у наредном дуелу, неће то бити новост. Надам се да ћу изаћи на терен и уживати у атмосфери. Има доста наших играча који пролазе у наредну фазу и то је добро за турнир јер људи воле да нас гледају и подржавају. Нисам видео Новака након победе, али имају наше интерне шале. То више пецкају људи око нас. Ево пред меч сам се сликао са Филипом, увек постоје шала и пецкања. Али тајни између нас нема. Знамо како играмо. Задњи меч ме добио прилично глатко, играм против најбољег на свету пред пуним трибинама и то је шлаг на тору. Битно је да не поклекнем и да одиграм најбоље као досад . поручио је Лајовић.

Оно што може да радује Лајовића је све боља форма.

-У доброј сам форми у последње време – самопоуздање се тешко стиче и лако губи, зато треба сваки тренутак пригрлити. Имао сам та три меча с Алкаразом, они су били назнака да је квалитет ту, имао сам и сет лопту али да треба да будем константнији. Није он без разлога ту где јесте, показао је најбољу игру када је било најбитније- додао је Лајовић

Марко најбољи у паделу

Лајовић је открио и да сад тенисери имају вацап групу у којој заказују дуеле у паделу.

-Сад је актуелан падел, али и у њему је најбољи један Ђоковић, Марко. Он игра најбоље- уз осмијех је констатовао Лајовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана