Лајовић: Бањалука заслужује овакав турнир

Д.Д.
Лајовић: Бањалука заслужује овакав турнир

БАЊАЛУКА - Душан Лајовић освојио је други АТП трофеј у каријери. Српски тенисер је имао веома тежак пут до пехара. 

Савладао је три земљака а међу њима и најбољег тенисера свијета Новака Ђоковића, а затим и шестог играча на листи Андреја Рубљова. Он се прије свега захвалио публици.

-Дивно се осјећам овдје , као да сам локални. Имао сам максималну подршку они су ми извукли посљедњи атом снаге на терену. Заиста су били сјајни. Без њих би имао пуно мање шанси у финалу. Ријетке су шансе да имамо предност домаће публике и максимално сам уживао у томе. Бањалука ми је постала срећан град. Уживао сам у храни и то ће се касније одразити на моју килажу. Бањалука заслужује овакав турнир. Један од најбољих ако не и најбољи турнир из серије 250 на којем сам играо -рекао је Лајовић.

На путу до оба трофеја, првог у Умагу и сад у Бањалуци, Лајовић је савладао Рубљова.

- Можда ми је и талија, иако смо пријатељи ван терена . Један је морао да изгуби. И тада сам играо на путу до титуле. Другачије је било тада него сад изванредан- додао је Лајовић.

Он се затим осврнуо и на пут до трофеја.

- Кад погледате распоред након жријеба тешко да је могло теже. Играо сам пуно сати и не знам гдје сам пронашао енергију да завршим трећи сет кад сам имао 5:2. Он се вратио на 5:4. Ово није обични 250 посебно кад се погледа листа учесника. Осјећате такође притисак кад играте са пријатељима али генерално сјајна недјеља иза мене. Осјећам се уморно али сам у прилично добром ритму. Уживао сам на терену тако да ћу настојати да се до Мадрида опоравим физички и психички - истакао је освајач Српска опена.

У Бањалуци му је друштво правио пас Рио.

- Повео сам пса и пријало ми је да изађем у шетњу са њим. У Бањалуци сам иначе радио ствари које не радим током тура али ме то упустило.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана