Кратка листа: Против ових играча Ђоковић има негативан скор

ГС
Кратка листа: Против ових играча Ђоковић има негативан скор

Новак Ђоковић је статистички најбољи тенисер свијета и малтене против свих ривала има позитиван скор.

Ако гледамо другу страну, негативан учинак има против тачно 11 тенисера – неки су бивши, док су неки и даље на Туру.

Један од оних из друге категорије је свакако Ник Кирјос, мада је и он, ако погледамо физичко, али и психичко стање, далеко од повратка на терен, пише Б92.

Аустралијанац је имао 2-0 против Новака, али га је српски ас добио у финалу Вимблдона, најважније од три међусобна дуела.

На листи је и Марат Сафин, бивши број један, који је Новака побиједио у два међусобна дуела, а ту је још један бивши најбољи на свијету, Енди Родик, који има 5-4 против српског тенисера.

Јиржи Весели, 292. на листи против Новака је два пута играо и исто толико пута славио, 2016. и 2022, Фернандо Гонсалес има 2-1, баш као и Иво Карловић.

Француз Антони Дупуа никада није прошао треће коло ни на једном Гренд слему, али је Ђоковића побиједио 2005. у њиховом једином дуелу.

Идентичан учинак против Новака има и Данијел Еванс, баш као и Денис ван Шепинген, који је у каријери највише догурао до 72. мјеста на АТП листи.

Таро Данијел може да се похвали тријумфом у Индијан Велсу 2018, док је Филипо Воландри славио у Умагу давне 2004. године.

.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана