Крајиновић очекује добар меч са пријатељем

ГС
Крајиновић очекује добар меч са пријатељем

БАЊАЛУКА-Филип Крајиновић 78. рекет свијета стигао је у Бањалуку добро расположен, а већ у првом колу Српска Опен играће против доброг пријатеља Душана Лајовића.

Српски ас се нада да ће имати успјешан турнир, иако је наговестио да је горња половина жријеба у којој је и сам изузетно тешка, а у истој је и први рекет свијета Новак Ђоковић.
Крајиновић је на почетку истакао да се лијепо осјећа у Бањалуци и додао:

“Драго ми је да сам се вратио у Бањалуку, све је лијепо сређено. Играо сам овдје челенџер пре десетак година. Нажалост у првом колу играм против Душана Лајовића, иако смо нас двојица добри пријатељи, пријатељство ћу морати да ставим мало по страни”.
Недавно је завршио сарадњу са Јанком Типсаревићем, а тренутно му на Српска Опен помаже Виктор Троицки.
“Троицки ми је селектор, имамо лијепу сарадњу. Кад год може са мном је на терену. Мате Делић је мој пријатељ, баш као и Горан Тошић. Немам званичног тренера сада, али ми је драго да је Тошић увек ту за мене. Надам се да ћу у скорије време ријешити и питање тренера. Нажалост, завршио сам сарадњу са Јанком по други пут послије Дубаија. Није успјело, видећемо шта ће бити по том питању. То је јако осјетљиво, па нећу да журим. Нисам у доброј ситуацији што се тиче резултата и самопоуздања, тако да ми је потребан неко искусан” 
Осврнуо се потом Крајиновић и на главни део жреба, односно прогнозу по питању коначног исхода на турниру Српска Опен.
“Немам одговор докле могу да догурам, сваки меч је захтјеван. Лајовић је у доброј форми, воли шљаку, биће то велики изазов. Тај дио жријеба је компликован, доста је наших, ту је и Новак. Видећемо шта ће се десити. 
Тренирао је јуче и са Дамиром Џумхуром, Крајиновић, а имао је само речи хвале за играча из Босне и Херцеговине. Видим да се Дамир враћа у форму, желим му све најбоље, играли смо у Бањалуци пре сто година неко финале, не сећам се тачно имена турнира. Надам се да ће се врати тамо гдје му је мјесто”.
За крај дотакао се Крајиновић и будућих турнира, апострофирао је да му је главни циљ улазак у главни жријеб на УС опену, али и да ће морати да игра више челенџера.
“Нажалост план ми се промијенио. Нисам планирао мање турнире, али сам сезону кренуо лоше, тако да ћу морати. Рим и Мадрид играм затим идем на Ролан Гарос, између бићу на неком челенџеру. После Париза не идем на траву, већ ћу се фокусирати на најмање турнире. Трава је мало и "руски рулет" иако сам прошле године играо финале Квинса. Морам да играм мање турнире, како бих скупио довољно поена, како бих обезбедио на УС опену главни турнир”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана