Крај једне ере: Новак и Рафа у суботу играју посљедњи пут

Мондо.ба
Крај једне ере: Новак и Рафа у суботу играју посљедњи пут

РИЈАД - Српски тенисер Новак Ђоковић играће у суботу против Рафаела Надала по посљедњи пут пошто Шпанац завршава каријеру.

Новак Ђоковић против Рафаела Надала, посљедњи пут! Шпанац послије Дејвис купа иде у пензију, тако да ће окршај између њих двојице у Саудијској Арабији бити вјероватно и гледанији од финала између Јаника Синера и Карлоса Алкараза. Највеће ривалство у историји тениса...

Неће њихов окршај да буде уписан у званичну статистику, јер је у питању егзибициони турнир, али је свакако нови окршај двојице великих шампиона. Биће то њихов 61. окршај, Новак води са 31-29 у досадашњим сусретима. Да поновимо, како год да се заврши, неће бити уписан званично. Меч је на програму у суботу.

Претходни дуел њих двојица имали су на Олимпијским играма у Паризу и тамо је Ђоковић славио мање-више рутински - 6:1, 6:4. Сада ће одмјерити снаге у мечу за треће мјесто на турниру "Шест краљева". Сви учесници за учешће су добили 1,5 милиона долара, док ће побједнику припасти шест милиона долара.

Новак је у полуфиналу турнира изгубио од Јаника Синера (2:6, 7:6, 4:6), док је Надал поражен од сународника Карлоса Алкараза (6:3, 6:3). Оно што мало брине је и повреда српског играча који је тражио помоћ љекара током меча.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана