Која правила треба поштовати током "Српска опена"

Срна
Foto: Велибор Трипић

БАЊАЛУКА - Министарство унутрашњих послова Републике Српске предузима све потребне мјере и радње како би предстојећи тениски турнир "Српска опен" протекао у повољном безбједносном амбијенту, а полицијски службеници су у сталном контакту са организаторима турнира, како би се испоштовали сви безбједносни аспекти и процедуре који представљају стандарде ове врсте турнира.

Из Министарства унутрашњих послова (МУП) Српске грађане савјетују да поштују наредбе полицијских службеника на терену, те да се придржавају званичних правила понашања које је издао организатор и са собом не носе алкохол, велике руксаке, торбе, кишобране и слично.

Сви посјетиоци турнира проћи ће противдиверзионе прегледе код полицијских службеника на улазима у локацију гдје се одржава "Српска опен", а препорука је да с циљем избјегавања гужви, на локацију дођу бар два часа прије почетка заказаног меча.

Осим полицијских службеника за потребе турнира као волонтери су ангажовани и кадети Полицијске академије.

Из МУП-а Српске апелују на грађане да полицији пријаве свако сумњиво понашање, а на снази је забрана употребе дронова у близини наведене локације.

У саопштењу из МУП-а наводи се да полицијски службеници наставаљају и са идентификовањем лица која се баве онлајн препродајом улазница с циљем њиховог процесуирања и санкционисања.

-Карте од ових лица биће одузете и исте ће организатор поништити, а лица ће бити санкционисана у складу са Законом о јавном реду и миру Републике Српске - наведено је у саопштењу.

С циљем предузимања безбједносних мјера и радњи поводом одржавања АТП турнира "Српска опен" на снази ће бити потпуна обустава саобраћаја до 23. априла у сљедећим улицама у Бањалуци - Доктора Младена Стојановића (од Улице Триве Амелица до Улице олимпијских побједника), те на дијелу од Булевара српске војске до Улице Доктора Младена Стојановића, затим у Гундулићеваој улици на дијелу од Алеје Светог Саве до Улице олимпијских побједника и огранак Булевара српске војске, на дијелу од броја 150 до Олимпијских побједника.

Министар унутрашњих послова Републике Српске издао је наредбу о забрани саобраћаја за теретна возила преко 7,5 тона укупне масе у периоду до 24. априла до поноћи, осим за теретна возила јавних и комуналних служби и возила која ће бити ангажована на активностима овог спортског турнира на подручју Бањалуке.

Забрана се односи на улице Краља Петра Првог Карађорђевића, Младена Стојановића, Олимпијских побједника, Алеја Светог Саве, Гундулићева, Владике Платона, Бранка Ћопића, Академика Јована Сурутке, Јанка Веселиновића, Боже Барићака, Петра Кочића, Првог крајишког корпуса, Краља Петра Другог Карађорђевића, Триве Амелице, Паве Радана, Светозара Марковића, Равногорска, Драгише Васића, Стевана Мокрањца, Тина Ујевића, Милана Радмана и Масарикова.

Поводом безбједног одржавања наведене спортске манифестације, министар унутрашњих послова Републике Српске донио је наредбу о забрани превоза експлозивних материја у друмском саобраћају на подручју Бањалука у свим улицама осим на магистралном путу на западном транзиту и улицама Раде Радића, Булевар војводе Степе Степановић, Булевар Десанке Максимовић, Крфска, Гаврила Принципа, Бранка Мораче, Козарска и Радоја Домановића до дана 24. априла.

Министарство у сједишту, полицијске управе и полицијске станице за наведени период неће издавати одобрења за превоз експлозивних материја, наведено је у саопштењу.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана