Киркин славио у Добоју

Д.Д.
Киркин славио у Добоју

ДОБОЈ - Турски тенисер Ерги Киркин, 394. играч на свјетској АТП листи, побједник је 16.издања добојског међународног тениског турнира "ИТФ Добој опен 2023".

Киркин је оправдао улогу фаворита као први носилац и у врло интересантном и квалитетном финалном мечу, резултатом 7:6(5), 7:5, савладао је Аустријанца Себастиана Соргера. Побједник турнира је поред новчане награде у износу пд 1.944 евра освојио и 15 АТП бодова.

Пехар финалисти турнира уручио је асистент директора турнира Младен Радуловић а побједнику турнира признање је уручио предсједник Скупштине Тениског клуба "Добој" Миодраг Марковић.

На турниру је учествовало 48 играча у квалификационом дијелу турнира те 32 играча у главном жријебу а играчи су у Добој стигли из 18 европских земаља те из Јапана, Аргентине, Бразила, Канаде и Аустралије.

Добојски ИТФ турнир се одрзава од 2007.године и налази се у календару такмичења "ITF World Tennis Tour". Генерални покровитељ турнира али и велика подршка у раду трофејног добојског спортског колектива је Град Добој на челу са градоначелником Борисом Јеринићем а златни спонзор турнира је Министарство породице, омладине и спорта у Влади Републике Српске.

Добојски турнир се налази на листи манифестација од посебног значаја за Републику Српску а поред Међународног рукометног ТВ турнира шампиона, највећи је спортски догађај у Граду Добоју.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана