Кирјос: Ђоковић фаворит на Вимблдону, освојиће у каријери 30 гренд слем трофеја

Танјуг
Foto: Фокс Њуз

ЛОНДОН - Аустралијанац Ник Кирјос изјавио је да би најбољи тенисер свијета Србин Новак Ђоковић могао да заврши играчку каријеру са 30 освојених гренд слем трофеја, преноси Скај спортс.

Ђоковић је у недјељу тријумфом на Ролан Гаросу стигао до 23. гренд слем трофеја у историји. Он је играч са највише освојених гренд слемова у историји тениса.

"Надам се да ће Ђоковић да заврши каријеру са 30 трофеја. Тако ћу да ја изгледам боље што сам изгубио од њега прошле године у финалу Вимблдона", рекао је Кирјос.

Аустралијски тенисер је због повреде пропустио Ролан Гарос, али је пратио мечеве у Паризу.

"Новак је постигао невјероватан успјех, знам колико много ради и колико му све то значи. Ђоковић би имао до сада 25-26 титула да је играо прошле године на Аустралијан опену и Ју-Ес опену. Веома је гладан успјеха. Људи мисле да ће се зауставити, али ови успјеси ће у њему само пробудити још већу мотивацију. Надам се да ће имати 28-30 гренд слемова", истакао је Кирјос.

Он је поновио да је Ђоковић главни фаворит за освајање титуле на Вимблдону.

"Нико не може да заустави Новака на Вимблдону. Ако га ја не зауставим, нико не може", навео је аустралијски тенисер.

Кирјос би прије Вимблдона требало да игра на турнирима на Мајорци и у Халеу.

"Сезона на трави је за мене увијек најбољи дио године. Ова година је била заиста тешка за мене, пошто се опорављам од операције кољена. Враћам се на турнир гдје сам у прошлости одиграо неколико невјероватних мечева", навео је Кирјос.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана