Кецмановић јачи од Дрејпера, Србија води 1:0

ГС
Кецмановић јачи од Дрејпера, Србија води 1:0

Дејвис куп репрезентација Србије повела је у четвртфиналу против Велике Британије 1:0.

Предност у Малаги донио је Миомир Кецмановић, који је у два сета био бољи од Џека Дрејпера (7:6, 7:6).

Уколико Новак Ђоковић побиједи у сљедећем мечу, Србија ће се пласирати у полуфинале.

Први сет је одлично одиграо Кецмановић који није у доброј форми ушао у овај меч, јер прије тога није добро играо и често је губио мечеве још у првим колима.

Сада као да је ово био један нови тенисер који је од старта меча градио то своје самопоуздање које кулминирало на крају овог сета који је Кецмановића добио послије тај брејка.

А почело је бомбастично од стране Џека Дрејпера са ким Кецмановић се до сада само једанпут састајао и тај пут је и изугубио. Иначе ово је био дуел тенисера које само пет позиција дијели на АТП листи.

Лагано су обојица тенисера освајала своје уводне гемове, требало је Миомиру један гем како би се навикао на снажни сервис Дрејпера, и како је вријеме одмицало тако је Кецмановић био све више стабилнији у дугим размјенама које је форсирао, такође се трудио да већина лопти иде на Дрејперов бекенд који му није јача страна.

И први плодови те тактике су се видјели у осмом гему када Кецмановић није искористио двије брејк шансе при резултату 4:3 за српског тенисера. Најбитније је било у овом сету да је Кецмановић у својим гемовима није попуштао, тако да Дрејпер током цијелог првог сета није имао ниједну брејк шансу.

То нису били једине брејк шансе у првом сету за Кецмановића који је на резултату 5:5 поново имао двије прилике за брејк, поново му то није пошло за руком и успио је Дрејкпер да се извуче и из те незгодне ситуације по њега.

Послије овог гема услиједила су два сигурна гема на сервис обојице тенисера тако да је било јасно да ћемо епилог првог сета добити послије тај-брејка.

Њега је Кецмановић отворио на сјајан начин тако што је повео са 4:1, гдје су доста помогле грешке Дрејпера. До краја тај-брејка је Британц освојио само један поена, и тако је српски тенисер резултатом 7:2 добио тај-брејк и први сет.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана