Кецмановић преокретом до другог кола Аустралијан опена

Танјуг
Foto: Taнјуг

МЕЛБУРН - Српски тенисер Миомир Кецмановић пласирао се у друго коло Аустралијан опена, пошто је данас у Мелбурну у првом колу побjедио Јапанца Јосукеа Ватанукија 4:6, 7:5, 6:3, 6:4.

Меч је трајао два сата и 37 минута. Кецмановић се налази на 60. мjесту АТП листе, док је Ватануки 102. тенисер света.

Српски тенисер ће у другом колу Аустралијан опена играти са победником меча између Немца Јана Ленарда Штруфа и Аустралијанца Ринкија Хиџикате.

У првом сету играло се гем за гем, а Ватануки је у седмом гему направио брејк и повео 4:3. Јапанац је потом одржавао предност од два гема и први сет је добио резултатом 6:4.

Велика борба је виђена у другом сету, Кецмановић је направио брејк у 12. гему, што му је било довољно за 7:5 и 1:1 у сетовима.

Српски тенисер је у трећем сету дошао до брејка у четвртом гему, а онда је на свој сервис стигао до 4:1. Кецмановић је задржао предност од три гема и трећи сет је добио резултатом 6:3.

Ватануки је повео 2:0 на старту четвртог сета, али је Кецмановић освојио четири узастопна гема и преокренуо на 4:2. Српски тенисер је задржао предност од два гема и заслужено је стигао до побjеде од 6:4.

Аустралијан опен се игра за наградни фонд од 59,1 милион америчких долара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана