Кецмановић након велике борбе побиједио Нијемца

ГС
Кецмановић након велике борбе побиједио Нијемца

Миомир Кецмановић остао је у конкуренцији за АТП бодове и новчане премије на Аустралијан опену, пошто је после велике борбе у другом колу првог Гренд слема у 2024. години савладао Јана-Ленарда Штруфа - 3:2 (6:4, 1:6, 7:6, 1:6, 7:6). Чиме је Србин коначно дочекао тренутак да се Нијемцу реваншира за поразе у њихова два ранија сусрета, 2019. у Базелу и Штутгарту.

Први сет припао је лошије рангираном актеру меча из Београда, а прилично изједначену битку преломио је брејк 60-пласираног на АТП листи у седмом гему, када је лако проналазио рјешења за сервисе боље котираног колеге.

У другом су се ствари окренуле наглавачке, јер је Штруф толико надошао и у исто вријеме толико пореметио игру нашег аса да је Миши "оставио" свега један гем, профитирајући притом на његову сервис предност за 3:1 и 5:1.

Трећа дионица маратонског дуела потрајала је 43 минута, јер ни један ни други нису правили превише грешака, а како су љубоморно (од)бранили сервис гемове мини побједник морао је бити решен у тај-брејку. И он је био напет, па је завршен тек 12. поеном (7:5) у корист Србина.

Четврти наставак сусрета био је копија другог, пошто се Кецмановићев тенис поново распао на ситне комаде, док је ривал низао успеле ударце и гомилао поене, за више него убједљиво изједначење у сетовима.

У посљедњем сету су обојица пролила море "суза, крви и зноја" не би ли се домогла треће рунде уводног сезонског турнира серије 2.000, да би послије размјене брејкова на крају тог дијела баладе дугог чак сат времена спретнији био Миомир.

Кецмановић је фатални ударац противнику задао за 11:9 у тај-брејку и примицање најбољем личном пласману на гренд слемовима, јер је на АО 2022. године испао тек у четвртом колу такмичења у "Род Лејвер арени", преноси "Арена спорт".

Малтене све вријеме је каскао за предношћу ривала у бонус "рекетању", више пута и по два поена, али је намјестио руку када је било најпотребније и добио вишечасовну драму.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана