Кецмановић: Чудим се како добро играм на шљаци

Дарко Драгичевић
Кецмановић: Чудим се како добро играм на шљаци

БАЊАЛУКА - Миомир Кецмановић је и сам изненађен квалитетом партија које је пружио у досадашњем дијелу Српска опена.

Сјајном партијом против Јиржија Лехечке он је изборио пласман у полуфинале гдје га очекује дуел са колегом из репрезентације Србије Душаном Лајовићем. Биће ово њихов први међусобни дуел.

- Биће интересантно видјети како ће то да изгледа. Нисмо играли један против другог. Вјерујем да нас очекује интересантан меч. Њему више одговара шљака, али како сам почео играм и ја добро. Чудим се само себи како играм на шљаци. истакао је Кецмановић.

Он се осврнуо на меч против Лехечке.

- Одиграо сам сјајан меч осим четири везана гема која сам изгубио у првом сету . Све остало је било одлично. Вршио сам притисак на њега и освајао поене. То што сам освојио други сет без изгубљеног гема ми не значи пуно осим што сам брже завршио и мање сам се мучио. додао је Миомир.

Он је гледао и четвртфинални меч Ђоковића и Лајовића

- Гледао сам у појединим моментима меч. Кул је кад имаш прилику гледати земљаке. Био је феноменалан меч али не вјерујем да би се Ноле с тим сложио. Лијепо је било гледати меч, али се не бих пред дуел кладио на Душана - рекао је Кецмановић

Затим се сложио са констатацијом да је ово једна од најспоријих подлога.

- Мислим да јесте једна од најспоријих подлога на којима сам играо , не можеш да завршиш никако поен. Лопте су много лоше, не знам шта је сличне су ове сезоне а можда смо добили неке лоше. Некако су чудне чак и кад је сунце- објаснио је српски тенисер.

Затим је објаснио и ситуацију са навијачима и еуфоријом која је владала на мечевима Новака Ђоковића и одговорио на питање да ли је бањалучка публика тениска или је само ту да види најбољег на свијету.

-Нормално је да сви хоће њега да виде. Било би чудно да није тако . Новак је неко ко је урадио сјајне ствари и нормално је да га сви прате. Ми тек треба да се докажемо или направимо нешто како би нас бодрили. Ипак остао је велики број навијача, захвалан сам им јер је било веома хладно и касно - рекао је на крају Миомир.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана