"Катастрофа - био би то крај за Ђоковића": Хрватски стручњак осврнуо се на елиминацију Нолета

GS
"Катастрофа - био би то крај за Ђоковића": Хрватски стручњак осврнуо се на елиминацију Нолета

Хрватски тениски стручњак Никола Пилић осврнуо се на рану елиминацију Новака Ђоковића са УС Опена и говорио о околностима које су до тога довеле.

Пилић сматра да је дошло до малог опуштања послије освојеног злата на Олимпијским играма.

"Чујте, Новак је 20 година у самом врху и то му нико не може оспорити. Он је и даље врхунски тенисер, само је питање колико је спреман тренутно и шта он даље жели. Повриједио је кољено на Ролан Гаросу, оперисао га, играо финале Вимблдона, то је чудо. А онда је освојио злато на Олимпијским играма у Паризу. То је његов дијамант са највише карата. Зато не чуди да је себи дао мало одушка да буде са породицом, пуно је био под стресом посљедњих мјесеци", почео је Пилић разговор за "Републику".

Према његовом мишљењу, главни циљ до краја године је да Новак избори мјесто на Завршном мастерсу. Новак је тренутно девети у АТП трци.

"Чува снагу за велике турнире, али мора играти 'мале' да би био у ритму. Не можеш из мировања одмах до шесте брзине. Требају му ти турнири да буде у форми. Зато вјерује да ће сада да игра паметније. Само што у 2024. није остало пуно простора за калкулације. Он мора да одигра одлично Берси (мастерс у Паризу) иначе ће много изгубити. Не само у Француској, већ ће практично тамо завршити сезону ако не избори пласман на Завршни мастерс. Била би катастрофа да не оде у Торино. Он би већ тада дочекао крај сезоне. Новак тамо брани 1.300 бодова. Замислите да остане и без њих. Питање да ли би са тако мало бодова могао да се врати опет у врх. Мада, то је Новак, а такви шампиони се не отписују никада", истиче Пилић који је оптимистичан.

Још је додао:

"Вјерујем да ће Новак бити у осам. Довољно је паметан да одигра тактички и обезбиједи мјесто на Завршном мастерсу. Само да га здравље послужи и да се фокусира као рецимо на Олимпијским играма", рекао је Пилић, преноси "б92".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана