Каспер Руд побиједио Миомира Кецмановића у финалу АТП турнира у Ешторилу

Танјуг
Каспер Руд побиједио Миомира Кецмановића у финалу АТП турнира у Ешторилу

ЕШТОРИЛ - Српски тенисер Миомир Кецмановић није успио да освоји титулу на АТП турниру у Ешторилу, пошто је данас у финалу поражен од Норвежанина Каспера Руда резултатом 6:2, 7:6 (7:3).

Меч је трајао сат и 49 минута. Ово је био трећи међусобни дуел српског и норвешког тенисера, а први тријумф Руда. Норвежанин је пети тенисер свијета, док је Кецмановић 40. на АТП листи.

Руд је тријумфом у Ешторилу стигао до десете титуле у каријери, а прве ове сезоне. Кецмановић има један освојени трофеј у каријери.

Норвешки тенисер је добио први сет резултатом 6:2 пошто је направио два брејка, у трећем и петом гему. Велика борба је виђена у другом сету. Играло се гем за гем, а побједник је одлучен тек у тај-брејку, који је освојио Руд резултатом 7:3.

Норвежанину је припала новчана награда од 85.605 евра и 250 бодова за АТП листу, док је Кецмановић освојио 49.940 евра и 150 поена.

Кецмановић ће касније вечерас у финалу дублова у пару са сународником Николом Ћаћићем играти против Белгијанаца Сандера Жила и Јорана Флигена.
 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана