Карлос Алкарас мисли да "млађа екипа" са АТП тура сада може да се носи са Ђоковићем

GS
Foto: Instagram

Шпански тенисер Карлос Алкарас говорио је пред почетак турнира у Индијан Велсу о све већем пробоју млађе генерације у тениски врх.

Од некадашње велике тројке остао је само Новак Ђоковић који и у позним играчким годинама успијева да им одолијева и буде први на АТП листи.

Ипак, Алкарас му је нанио пораз у финалу Вимблдона прошле године, а Јаник Синер ове у Мелбурну, па тако и други рекет свјета са сваком таквом побједом каже и да “губи страхопоштовање према Новаку”.

– Што се тиче младе генерације са Јаником Синером, Холгером Рунеом и са мном, већ смо га побијеђивали. Мислим да полако, на добар начин, губимо страхопоштовање и усуђујемо се да побиједимо њега у великим мечевима. Поправићемо се да то урадимо против њега неколико пута. Али све док Новак настави да игра на високом нивоу у овој форми, ствари ће постати веома компликоване и увијек ћемо га видјети као једног од најбољих – рекао је Алкарас који на Ђоковића може тек ако стигне у финале Индијан Велса.

Није увјерен да тај трио може да оствари оно што је пошло за руком њиховим претходницима.

– Мислим да ће нам бити веома компликовано да постигнемо нешто слично као Ђоковић, Надал и Федерер, ако не и немогуће. Можемо да имамо само добар ривалитет. Играћемо много турнира заједно, много ћемо играти једни против других и видјећемо докле ће ово ривалство ићи – додао је Алкарас.

Једно од питања је било и да ли му је Ђоковић открио како тако игра са 36 година

– Не, јер сам сигуран да ми то неће рећи. Ми смо ривали, поштујемо једни друге и добро се слажемо, али има ствари које држимо за себе. Нашим противницима не можемо дати никакве савјете. Познато је да то има везе са исхраном и спавањем, а свакодневни рад је основни за то. Вјерујем да Новак све ово ради савршено – 24 сата дневно – закључио је Алкарас, преноси Б92.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана