Какве су Новакове шансе да се врати на врх АТП листе?

Телеграф
Какве су Новакове шансе да се врати на врх АТП листе?

Српски тенисер Новак Ђоковић није успио да дође до титуле на Вимблдону, пошто је од њега у финалу био бољи Карлос Алкараз са 3:0, по сетовима 6:2, 6:2, 7:6, али је чак и у овом случају наш Ноле успио да увећа предност у односу на њега за 100 бодова, али, колико је далеко прво мјесто?

Тренутно се на првом мјесту на АТП листи налази Јаник Синер, он суверено држи ову позицију и за сада бар не постоје индиције да са њега спадне, иако се многи надају да ће видјети Новака Ђоковића поново на челу свјетског тениса.

Ипак, оно што је проблем у овој ситуацији су бодови које тенисери бране до краја ове календарске године, макар водећа тројка Ђоковић, Алкараз и Синер, а гдје је све некако против Србина.

Јаник Синер тренутно има 9.570 бодова, Новак Ђоковић је на 8.460, а Карлос Алкараз на 8.130. Самим тим, Ђоковић мора да се нада да ће Синер да проспе баш добар дио бодова како би обишао до краја године, али резултати из претходне не иду баш на руку нашег тенисера.

Наиме, уколико се обрати пажња на бодове које брани Јаник Синер, он ће до краја ове године морати да одбрани 3.370, што и није велик број, а поготово јер је претходне сезоне на Ју-Ес Опену испао већ у осмини финала од Александра Зверева.

Карлос Алкараз има чак и лошији бодовни салдо, пошто он брани "само" 2.180 бодова, што значи да има изузетно добре шансе да се умијеша у трку за прво мјесто.

Међутим, од њих је "најгори" Новак Ђоковић, који брани чак 5.300 бодова, ту су Мастерс у Синсинатију, титула на Ју-Ес Опену, као и Завршни мастерс турнир...

Другим ријечима, Новаку треба право чудо како би се вратио на првом мјесто на АТП листи. Али, Србин нас је чудима навикао.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана