Каква част за Ђоковића: Новака у Америци прогласили најбољим на свијету!

ГС
Каква част за Ђоковића: Новака у Америци прогласили најбољим на свијету!

Још једно велико признање стигло је Новаку Ђоковићу из Сједињених Америчких Држава, пошто га је ЕСПY по шести пут изабрао за најбољег тенисера на свијету!

Није било много могућности да избор не буде овакав, међутим, када се узме у обзир да је Новак у последњих шест година признање однео само једном (2021.) требало је сачекати званичну потврду.

Он је ове године до награде дошао испред Карлоса Алкараза, Иге Швјонтек и Арине Сабаленке. Претходно је њему припадала 2012, 2013, 2015, 2016. и поменуте 2021. године.

Прошле сезоне је однео Рафаел Надал, 2020. није било доделе, док је Роџер Федерер биран за најбољег 2017, 2018. и 2019. године.

И то није био једини успех српских спортиста, пошто је Никола Јокић проглашен најбољим кошаркашем. Осим њих, Лионел Меси је најбољи фудбалер и добитник награде за најбољи шампионски перформанс у финалу Светског првенства, Патрик Махоумс је најбољи спортиста света и најбољи НФЛ играч, Макс Ферштапен је најбоји возач, а Леброн Џејмс је добио признање јер је поставио рекорд по броју поена у историји НБА лиге.

Ђоковића у овом тренутку, без сумње, више од сваке награде занима трофеј на Вимблдону, до ког ће му наредне препрека, у полуфиналу, бити Јаник Синер, са којим игра у петак.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана