Када можете гледати меч Ђоковића и Рунеа

ГС
Када можете гледати меч Ђоковића и Рунеа

Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић вечерас од 21 сат игра први меч на завршном Мастерсу сезоне у Торину против Данца Холгера Рунеа.

Побједом би Ђоковић осигурао и прво мјесто на крају године, рекордни осми пут у својој каријери.

Ђоковић је у Торину у потрази за седмом титулу на завршним мастерсима, али би и прије тога вечерас могао да испуни свој циљ, како је недавно рекао – буде први на свијету на крају године. За то му је потребна само једна побједа у Торину.

Његов први противник у Зеленој групи вечерас је Данац Руне, осми играч свијета и дебитант на посљедњем турниру у сезони, који традиционално окупља осам најбољих на свијету. Руне има тек 20 година, али је једини из ове групе тенисера који са Ђоковићем нема негативан скор. Њих двојица су до сада играли четири пута, а резултат је 2-2 у мечевима.

Први меч, на УС опену прије двије године добио је Ђоковић, потом је Руне славио у два наврата – у финалу Париза прошле године и четвртфиналу Рима ове године.

Посљедњи њихов окршај десио се прије нешто више од недјељу дана и тада је у четвртфиналу мастерса у Паризу славио Новак Ђоковић.

У Зеленој групи, осим Ђоковића и Рунеа су још и домаћи играч Јаник Синер, четврти на АТП листи и Стефанос Циципас, шести на свијету тренутно.

У Црвеној групи, коју као други рекет свијета предводи Шпанац Карлос Алкараз су Данил Медведев и Андреј Рубљов, као и Александар Зверев.

Циципас и Синер играју од 14.30 данас, 12. новембра, док такмичење у Црвеној групи почиње 13. новембра.

Игра свако са сваким, а по два најуспјешнија одлазе у полуфинале, које је 18. новембра. Финални окршај је дан касније у 15 часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана