Изазов каријере пред Кецмановићем - против Алкараза у осмини финала АO

ГС
Изазов каријере пред Кецмановићем - против Алкараза у осмини финала АO

МЕЛБУРН  - Српски тенисер Миомир Кецмановић игра данас меч осмине финала Аустралијан опена против Шпанца Карлоса Алкараза. Дуел другог и 60. тенисера свијета први је на вечерњем програму "Род Лејвер арене" и почеће око девет ласова по средњоевропском времену.

Пласманом у осмину финала Аустралијан опена, Миомир Кецмановић је поновио свој најбољи резултат на гренд слем турнирима, остварен такође у Мелбурну 2022. године. Да би направио искорак у каријери и подигао домете, мораће да изазове другог носиоца и најбољег играча млађе генерације Карлоса Алкараза, пише РТС.

Српски тенисер је у најави дуела рекао да жели да се врати тамо гдје је био, па и да направи искорак и уђе међу првих десет на АТП листи. Истакао је да дефинитивно неће бити лако против Алкараза јер је веома агресиван и храбар, али своју предност види у растерећености.

Кецмановић је 22 пута у каријери на терену био прекопута играча који су међу првих 10 и забиљежио је четири побједе.

Тренутно 60. тенисер свијета је у првом колу овогодишњег Аустралијан опена био бољи од Јапанца Јосукеа Ватанукија (3:1), а у наредна два је одиграо два изузетно узбудљива и захтјева меча у којима је тек након пет сетова елиминисао двојицу боље пласираних тенисера на АТП листи.

И Нијемца Jана Ленарда Штруфа (3:2) и Американца Томија Пола (3:2) Кецмановић је савладао након што је био суочен са по двије меч лопте за противнике.

Карлос Алкараз је, захваљујући свом реномеу али и квалитету, прошао много лакши пут до четврте рунде првог гренд слема у сезони - нанизао је побједе над Ришаром Гаскеом, Лоренцом Сонегом и Јунченг Шангом.

Само се Италијан може похвалити да је узео сет Алкаразу, док меч против Кинеза није морао ни да заврши јер се Шанг предао при вођству Алкараза од 2:0 и 1:0 у трећем сету.

Шпански тенисер је након сусрета са Шангом истакао да ће морати да буде на највишем нивоу против Кецмановића. Рекао је да се осјећа добро и да му се чини да све боље удара лоптицу и креће се на терену.

Сјетио се и до сада јединог дуела са Кецмановићем у четвртфиналу мастерса у Мајамију 2022. године, када га је Србин добрано намучио. Славио је Шпанац (2:1), али је изгубио први сет, а одлучујући добио у неизвјесном тај-брејку.

Алкараз је у Мелбурн дошао као други тенисер свијета, иза Новака Ђоковића. Иако има тек 20 година, освојио је већ 12 турнира, међу којима и Ју-Ес опен 2022. и Вимблдон прошле године, што је и дан-данас посљедњи пехар који је подигао.

Евентуалном побједом, Миомир Кецмановић би направио најбољи резултат у досадашњој каријери, али би и помогао сународнику Новаку Ђоковићу да након Аустралијан опена сигурно задржи прво мјесто на АТП листи, пошто Шпанац неће моћи да угрози Ђоковићеву позицију ако испадне прије четвртфинала, шта год најбољи тенисер свијета урадио до краја турнира.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана