Из ВИП ложе предсједника Српске „Српска опен“ гледаће 16 најбољих студената

Срна
Из ВИП ложе предсједника Српске „Српска опен“ гледаће 16 најбољих студената

БАЊАЛУКА - Министар за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске Жељко Будимир изјавио је Срни да је 16 најбољих студената са два јавна републичка универзитета потврдило долазак у Бањалуку, гдје ће у ВИП ложи предсједника Српске пратити тениски турнир "Српска опен".

Будимир је прецизирао да је у складу са наведеном иницијативом предсједника Српске Милорада Додика ресорно министарство у сарадњи са јавним универзитетима у Бањалуци и Источном Сарајеву договорило да се на тениски турнир "Српска опен" позову најбољи студенти завршних година са свих факултета.

-Универзитет Источно Сарајево је послао списак са 17, а бањалучки са 18 студената. У сваком случају, након позивања студената, њих укупно 16 је потврдило да ће на турниру бити гости у ВИП ложи предсједника - рекао је Будимир.

Он је истакао да је ово само један од начина да би се најбољи студенти подстакли да Српску и сва њена достигнућа доживљавају као своје.

Будимир је нагласио да ће Влада наставити да подржава најбоље студенте јавних универзитета на начин да добијају могућност запослења, односно да им се чим заврше факултете обезбиједи приравнички стаж у институцијама Српске.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је недавно да ће ВИП мјеста, припремљена за државнике, бити намијењена за најбоље студенате овдашњих јавних факултета.

Љубитељи тениса ће од 16. до 23. априла на "Српска опену", који би по неким процјенама требало да прати 20 милиона људи широм свијета, имати прилику да виде Новака Ђоковића и друге тениске звијезде.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана