Из Аустрије у Бањалуку да бодри Новака

Срна
Из Аустрије у Бањалуку да бодри Новака
Foto: Срна | Из Аустрије у Бањалуку да бодри Новака

БАЊАЛУКА - Да љубав не познаје границе, али ни километре, показује Драган Јанковић из Велса у Горњој Аустрији који је прешао готово 600 километара да би са трибина у Бањалуци бодрио најбољег тенисера свијета Новака Ђоковића.

Јанковић прича за Срну да је турнир "Српска опен" био прилика и за испуњење животног сна, те се нада да ће, осим подршке са трибина, имати прилику и да Новаку лично честита успјех.

-Пратим Новака од почетка његове професионалне каријере. Не пропуштам ниједан меч. Будим се ноћу, навијам сат. Од четвртфинала узимам слободан дан -, кроз осмијех прича Јанковић.
Јанковића краси и тетоважа са мотивима из спортског успјеха Новака Ђоковића - рекет, лоптица, терен и дуго очекивани пехар Вимблдона.

Регистарске ознаке "НОЛЕ" и лик најбољег тенисера свијета не остављају сумњу у то кога Јанковић сматра најбољим свих времена.

-Ушло у крв. Заволио сам то кроз његове успјехе, личност и харизму. Тенис је спорт који је био намијењен само богаташима, а он је ипак најбољи свих времена и то с наших крајева. Тог успјеха ће поједини бити свјесни тек за 20 година, а ја већ јесам - каже Јанковић.
Он прича да је сада само једном у Бечу имао прилику гледати Ђоковића јер је, како истиче, тешко долазио до улазница.

-Можда је судбина тако хтјела да се упознамо у мом граду и да се заокружи цијела прича - наводи Јанковић.

Јанковић истиче да поштовање према српском тенисеру не гаји само он, већ да су троје дјеце и супруга велика подршка српском тенисеру.

-Имам три кћерке, навијају за Новака. Супруга је такође ватрени навијач. Када он игра то је празник у кући - прича Јанковић.

Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић данас би требало први пут да изађе на терен на турниру "Српска опен" из серије 250 у Бањалуци, а противник му је Лука ван Аш из Француске, који је у прошлом колу надиграо Станисласа Вавринку из Швајцарске.

Улазнице су распродате два часа након што су пуштене у продају, а поносни власник једне је и

наш саговорник Драган Јанковић.

Свјестан је, каже, да је Новак власник бројних трофеја и да не сумња да ће понијети и онај из Бањалуке, али и додаје да би за њега највећи трофеј била фотографија с најбољим тенисером свих времена.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана