Иво Карловић завршио професионалну каријеру

ГС
Иво Карловић завршио професионалну каријеру

Хрватски тенисер Иво Карловић одлучио је да заврши професионалну каријеру.

Један од најбољих сервера свих времена посљедњи меч одиграо је 2021. на УС опену, гдје је у првом колу испао од Андреја Рубљова.

"Надам се да ће вас овај пост све затећи доброг расположења и са снажним бекхендом. Неки од вас су примијетили да је прошло доста времена откако сам играо посљедњи турнир и још увијек ме свакодневно питају хоћу ли се и када вратити на Тур. Жао ми је што ћу вас разочарати, али овим писмом желим то учинити службеним и коначно објавити своје повлачење", написао је Карловић на Твитеру и наставио:

"Имао сам врло задовољавајућу, необичну и дугу каријеру која долази из изразито скромних почетака, посебно за тенисера. Хрватска је била сасвим другачија земља 80-их и 90-их година када сам одрастао и јако сам поносан на своја постигнућа и оно што сам успио да превладам".

"Желио бих да се захвалим свим тренерима и људима који су допринијели мом развоју као тенисера. Без вас ово срећно путовање не би било могуће. Породица ми је пружила огромну подршку и неизмјерно их волим. Радујем се што ћу наставити да проводим вријеме с њима радећи ствари које су нам важне и које нас испуњавају. Свима вама који сте били навијачи и подршкаи током година, хвала што сте били дио мог путовања. Волим вас све и надам се да се опет видимо. Остаћу близак тенису и покушаћу да подијелим своје знање и сва невјероватна искуства с новим генерацијама тенисера. Путовање се наставља и фокус се преусмјерава. Захвалан сам".

Карловићу је најбољи пласман у каријери било 14. мјесто на АТП листи, а освојио је и осам титула.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана