Иванишевић: Сада могу да дам отказ

Srna
Foto: FB

Није ухватила еуфорија Горана Иванишевића послије још једне побједе Новака Ђоковића на гранд слам турнирима. Хрватски стручњак, који је већ четири године у Новаком тиму, истиче да је добро одрађена припрема за меч са Медведевом.

"Тактику смо знали. Пуно тих сервиса вани, који избацују играча са терена и стални изласци на мрежу. Такође било је важно остати са њим у релијима. Играти му по бацкханду, хватати га на криву ногу, јер знамо да он може да пребацује до сутра. Наравно и требало је стрпљење. Медведев је играч, који одигра савршено пет гемова, а онда све проспе у неколико тренутака. Новак је тактички мање више све беспријекорно радио, осим тог губитка гема на свој сервис у трећем сету, али он је човјек од крви и меса. Брзо се опоравио и стигао до побједе", казао је Иванишевић.

Као најтежи меч на путу до трона, Горан је описао дуел против Ласла Ђереа у трећем колу у којем је Новак надокнадио минус од два сета.

"Ласло је један јако незгодан играч. Мислим да је он био у тој позицији да води 2:0 у сетовима, а и сам не вјерује шта се дешава. Ту сам близу да добијем, а опет не знам да ли ћу успјети. Више хоћу, него што нећу, то је било вјероватно у Ласловој глави и то се тачно видјело у трећем и четвртом сету. Ово послије тога је било све контролисано и глатко. И полуфинале и финале. Мада да је Новак изубио тие-бреак у другом сету у финалу, све је могло да буде много компликованије", рекао је он за Спорт Клуб, преноси Н1.

Сарадњу са Новаком на почетку и сада описује на сљедећи начин.

"Није лакше него на почетку, али сам се навикао. Већ сам се ушемио. Чујеш га не чујеш га. Фалио ми је овај УС опен са њим. Имао сам са Чилићем, али не са Новаком. И сада сам све комплетирао са њим. Имам све гранд сламове, мастерсе, турнире из серије 500 и 250. Футурес цхалленгере неће играти, тако да могу слободно отказ да дам", казао је Иванишевић.

О тачним плановима Ђоковића у наредном периоду није могао много тога да каже.

"У будућност не гледам. Моја будућност је да сада идем на операцију кољена, па ћемо да видимо. Што се Новака тиче знам да иде на Давис куп. Послије тога треба да се добро одмори и прегрупише. Мислим да у Кину неће ићи, али мораће прије Торина и завршног турнира макар још нешто да одигра. Можда Парис. Видјет ћемо, сада ћемо мало да уживамо у овој побједи", закључио је Иванишевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана