Игњатићевој други ИТФ пехар

M. З.
Игњатићевој други ИТФ пехар

ДОБОЈ - Тенисерка бањалучког Елита Анастасија Игњатић побједница је ИТФ турнира у конкуренцији до 18 година у Добоју, а тенисер из Кисељака Иван  Билетић такође је остварио значајан резултат пласманом у финале овог турнира.

Ансатасија је у финалу побиједила тенисерку из Украјине Полину Кузњецову са 6:2, 4:6, 6:3 и на тај начин је дошла до побједничког пехара док је Билетић поражен од Аустријанца Тила Бермана са 2:1 (6:2, 4:6, 6:7).

Анастасија је на овом турниру била постављена за другу носитељицу, а у првом колу је побиједила Словенку Кају Најзер са 6:2, 6:0. Услиједио је можда и најтежи меч у другом колу против Хрватице Нере Тешанкић који је тенисерка из Бањалуке добила са 1:6, 6:3, 6:3. У трећем колу биле је боља од Рускиње Милене Мајорове (6:2, 6:3),  затим и од четврте носитељице Нине Андронику са Кипра резултатом 6:3, 7:5. Противница у финалу била је квалификанткиња Полина Кузњецова из Украјине, али је Игњатићева успјела након три сета да изађе као побједница са овог турнира.

- Била је ово одлична седмица за мене, била сам константна на цијелом турниру и на крају сам дошла до побједе. Ово ми је добра увертира за још један ИТФ турнир који се наредне седмице игра у Сарајеву и надам се да ћу наставити са добрим и константним играма - рекла је Игњатићева којој је ово била друга ИТФ титула у каријери.

Иван Билетић, након што је освојио турнир у Бањалуци у Добоју је играо финале што ће му донијети значајан напредак на листи најбољих свјетски јуниора. У финалу је поражен у три сета, а у одлучујућем сету је поражен у тај-брејку па остаје жал за још једним пехаром. На турниру у Добоју учествовало је 11 тенисерки и тенисера из више од 30 држава свијета.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана