Ига Швјонтек послије Мадрида освојила и турнир у Риму

GS
Foto: Arhiva

Ига Швјонтек је одиграла још један сјајан меч те је у финалу турнира у Риму славила против Рускиње Арине Сабаленке са 2:0 по сетовима – 6:2, 6:3.

Био је то дуел тренутно двије најбоље рангиране тенисерке свијета, које су недавно одмјериле снаге и у финалу турнира у Мадриду, када је Ига исто славила, тада у три сета.

Овога пута, Швјонтек је била сјајна у првом сету, већ у трећем гему одузела је сервис Рускињи, потом је до краја сета учинила то још једном за убједљивих 6:2.

Могла је Рускиња већ на старту другог сета да начини брејк, али је Ига тада имала спреман одговор. Спасила је и двије везане брејк лопте, потом још три. Имала је Сабаленка прилику и у четвртом гему, поново је водила са 40:15 на сервис ривалке, поново је Ига спасила двије везане брејк прилике Рускиње.

И кад већ све те прилике Сабаленка није искористила, стигла је казна. Ига је у седмом гему дошла до прве брејк лопте и одмах је искористила. Затим је и потврдила брејк на свој сервис и повела са 5:3.

И већ у наредном гему Швјонтек је ријешила да оконча посао. Стигла је до меч лопте, а искористила је другу за побједу и трофеј у Вјечном граду – 6:3, преносе Независне.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана