Хрвата прогласили најиритантнијом особом на УС Опену

GS
Хрвата прогласили најиритантнијом особом на УС Опену

Највеће изненађење петог дана УС Опена испадање је четврте тенисерке свијета Јелене Рибакине.

Прошлогодишња освајачица Вимблдона и овогодишња финалисткиња Аустралијан Опена од турнира се опростила поразом 3:6, 7:6(6), 4:6 од Румунке Соране Кирсте, чиме се наставио њен мршав учинак у Њујорку. Али овај пут на тапету јавности био је Јеленин тренер, Хрват Стефано Вуков.

У пет наступа на посљедњем Гренд слему, Казахстанка никад није отишла даље од трећег кола, а скор побједа и пораза на УС Опену сада јој износи 4:5.

Рибакину већ више од четири године тренира Вуков, иначе и сам бивши тенисер. Овај 36-годишњак из Ријеке познат је по нетипичном стилу тренирања, поготово током меча, када јој често упућује врло оштре коментаре, што су страни медији окарактерисали као "бјесомучно" и "интензивно" понашање.

Вуков је и синоћ поново био у центру пажње јер је током меча константно својој играчици давао упутства како да се носи са Кирстеом, чак и у тренуцима кад је Румунка требала сервирати.

Није се то свидјело коментаторима на друштвеним мрежама, од којих су га неки прогласили "најиритантнијом особом на УС Опену". Познати тениски новинар Хозе Моргадо написао је да Вуков "пуно прича", док су остали били пуно директнији.

"Може ли, молим вас, нетко ставити траку на његова уста?", стоји у једном коментару. Било је и питања због чега Вуков за своје понашање није добио опомену.

Рибакина је већ у неколико наврата јавно стала у одбрану свог тренера, задњи пут након финала Аустралијан Опена када су га оптужили да је не поштује.

"Он је страствен тренер, с пуно знања о тенису. За разлику од људи који дају овакве коментаре, он има велико знање и о мени као особи и као спортисти. Они који ме добро познају, знаће да никад не бих прихватила тренера који не поштује мене и мој труд. Можда сам тиха на терену, али у мени је такмичарка која жели постићи велике ствари и Стефано ми је увијек помагао на тај начин.", написала је тада на друштвеним мрежама, преносе "Јутарње".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана